Terug naar overzicht

Sadiq: 'Dat heeft me echt goed gedaan'

AZ 1

08.08.2024

ALKMAAR - Het nieuwe voetbalseizoen staat op het punt te beginnen en Ibrahim Sadiq kijkt met een goed gevoel vooruit naar de eerste wedstrijd tegen Almere City. In gesprek met AZ TV deelt Sadiq zijn ervaringen en inzichten over de voorbereidingen van het team en zijn persoonlijke groei.

Volgens de Ghanese speler is het team goed voorbereid en hebben de voorbereidingswedstrijden van de afgelopen weken hun vruchten afgeworpen. De sfeer binnen het team is positief en het plezier straalt ervan af tijdens de wedstrijden en trainingen. "Ik denk dat we allemaal goed zijn voorbereid en getraind", zegt Sadiq. "Je kunt het zien aan de manier waarop we spelen en van het spel genieten. Hoe we elke dag trainen en wat we doen met de bal. We hebben vertrouwen in onszelf en dat zie je terug op het veld."

Persoonlijke groei
Op persoonlijk vlak heeft Sadiq ook grote stappen gezet. Met zijn goals en assists lijkt hij klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. Hij voelt zich fitter en meer voorbereid dan vorig seizoen, wat hij toeschrijft aan de rust die hij heeft gehad tijdens zijn verblijf in Ghana. "In vergelijking met vorig seizoen denk ik dat ik echt verbeterd ben", vertelt hij. "De rust die ik heb gehad door even terug te gaan naar Ghana, om mijn moeder en vrienden te zien, heeft me echt goed gedaan."

De reis naar Ghana was voor Sadiq meer dan alleen een vakantie. Het was een moment van rust en dit gaf hem nieuwe energie voor het komende seizoen. Het weerzien met zijn moeder, die hij twee jaar lang niet had gezien, was bijzonder en erg fijn. Hij herinnert zich nog goed hoe hij na het tekenen van zijn contract bij AZ zijn moeder meteen via FaceTime belde om het goede nieuws te delen. "Het was fijn om haar glimlach weer even te zien."

Soms ook moeilijk
De afgelopen jaren zonder zijn familie waren niet altijd makkelijk voor Sadiq, maar hij had dagelijks contact met hen via telefoontjes met zijn moeder. Dit contact hielp de aanvaller om de afstand te overbruggen en zich te concentreren op zijn ontwikkeling als speler en persoon. "Mijn moeder belde me elke dag om te zien hoe het met me ging. Het was moeilijk om weg te zijn van mijn familie, maar het hielp me ook om te groeien en volwassen te worden."

Sadiq: 'Het is de sfeer'
Wat betreft de voorbereiding op het nieuwe seizoen, benadrukt de AZ'er het belang van de saamhorigheid binnen het team. Het dagelijks samenzijn, lachen en elkaar helpen, zowel op het veld als daarbuiten, creëert een sterke band tussen de spelers en de staf. "Het mooiste van deze voorbereiding is de sfeer en het samenzijn met mijn teamgenoten en de staf", zegt hij. "Elke dag lachen en elkaar helpen, dat is voor mij het mooiste. Het zijn de vibes die we met elkaar delen die het speciaal maken."

Klaar voor het nieuwe seizoen
Met vertrouwen kijkt Sadiq uit naar een mooi seizoen. Het team is klaar voor de uitdagingen die voor hen liggen en hij is vastberaden om zijn steentje bij te dragen aan de prestaties van AZ. De start van dit seizoen wordt voor AZ afgetrapt met een uitwedstrijd tegen Almere City. De Alkmaarse club gaat met vertrouwen de wedstrijd in en hoopt de positieve voorbereiding mee te kunnen nemen naar dit seizoen. "We zijn klaar voor de uitdagingen die komen gaan."