Terug naar overzicht

Parrott wederom in Ierse selectie

AZ 1

29.08.2024

IERLAND - Troy Parrott is opnieuw geselecteerd voor het Ierse nationale elftal. Bondscoach Heimir Hallgrímsson maakte donderdag zijn selectie bekend voor de komende interlandperiode. De AZ-spits, die al enkele jaren deel uitmaakt van de nationale ploeg, zal opnieuw zijn land vertegenwoordigen.

Parrott debuteerde op 14 november 2019 in de Ierse nationale ploeg, tijdens een oefenduel met Nieuw-Zeeland. Hoewel het even duurde voordat hij zijn volgende interland speelde, is hij inmiddels een vaste kracht in het team. De aanvaller heeft momenteel 23 interlands achter zijn naam staan. Op 3 juni 2021 hij zijn eerste en tweede doelpunt voor Ierland in een oefenwedstrijd tegen Andorra.

Programma
Het Ierse nationale elftal zal tijdens de interlandperiode twee wedstrijden spelen in de UEFA Nations League. Ierland zit in groep B2 samen met Engeland, Griekenland en Finland. De eerste wedstrijd vindt plaats op 7 september in het Aviva Stadium tegen Engeland, gevolgd door een confrontatie op 10 september tegen Griekenland.