Terug naar overzicht

Owusu-Oduro: 'Een heerlijk gevoel'

Video's

17.08.2024

ALKMAAR- AZ won zaterdagavond zijn eerste thuiswedstrijd van dit Eredivisie-seizoen van N.E.C. Nijmegen. Na afloop van de 1-0 overwinning sprak AZ Media met keeper Rome-Jayden Owusu-Oduro, die terug is van een blessure en Sven Mijnans, die de enige treffer van de wedstrijd maakte.

Owusu-Oduro is terug van een blessure en stond zaterdagavond weer voor de eerste keer op doel van de Alkmaarse ploeg. "Ik ben blij dat ik weer volledig inzetbaar ben. En als ik de week dan ook kan afsluiten met een overwinning, dan is dat helemaal fijn." Owusu-Oduro was tevreden over het spel dat AZ heeft laten zien op het veld. "Ik denk dat er wel meer had ingezeten, maar de keeper aan de overkant heeft ook hard gewerkt. We hebben weinig weggeven op één kans na en bleven compact."

Mijnans: 'Het kan nog beter'
Ook Sven Mijnans stond met een glimlach voor de camera. "Als je de winnende goal mag maken dan is dat altijd fijn." Wel geeft de middenvelder aan dat het spel nog verbeterpunten had. "Ik denk dat we beter kunnen presteren in de laatste fase door de tegenstander wat meer af te straffen. Nu maken we het af en toe nog moeilijk en zijn er lastige momenten, ook in de laatste vijf minuten." 

Mijnans geeft aan dat de ploeg zeker gaat werken aan de controle van het spel. "Ik denk dat we genoeg voor de goal komen en als die mogelijkheden goed vallen dan lopen we verder uit. We moeten goed trainen op de eindfase en direct op de goal spelen." Ondanks de verbeterpunten is Mijnans wel blij met zijn doelpunt voor AZ vanuit de vrije trap. "Twee weken geleden had ik met Peer Koopmeiners ook al het idee, alleen koos ik nu voor de lange hoek. En dat pakte goed uit."