Terug naar overzicht

Martens: 'Hij is fit en zal gaan spelen'

Video's

16.08.2024

ZAANSTAD- De eerste thuiswedstrijd van het seizoen staat voor de deur. Zaterdagavond wordt er om 20:00 uur afgetrapt in het AFAS Stadion voor de wedstrijd tegen N.E.C. uit Nijmegen. Hoofdtrainer Maarten Martens blikt op het AFAS Trainingscomplex alvast vooruit op de wedstrijd.

Deze week staat de eerste thuiswedstrijd van de Eredivisie op het programma. Vorige week won AZ het openingsduel in Almere. "We hebben gewonnen, omdat er hard is gestreden gedurende de wedstrijd", blikt Martens positief terug in gesprek met AZ Media. "In het begin van de wedstrijd hadden we het gevoel dat we beter waren en dat we controle hadden. Door het moment met de rode kaart glipte dat uit onze handen. Dan moet je naar andere dingen teruggrijpen en dat is ons gelukt. We bleven stabiel en goed compact."

'Had beter gemoeten'
Ondanks de overwinning zag Martens voldoende ruimte voor verbetering.
"Wat ik meeneem is dat ik niet tevreden ben dat we de wedstrijd uiteindelijk niet eerder konden controleren. Dat hadden we eigenlijk wel moeten doen. Maar dat beseffen ze zelf ook wel allemaal, dat het gewoon beter had gemoeten."

Geen makkelijke klus 
Voor zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen N.E.C. op het programma. Martens verwacht dat deze wedstrijd niet makkelijk gaat worden voor de Alkmaarse ploeg. "N.E.C. zal zeker een resultaat bij ons willen halen en daarbij zullen ze compact willen verdedigen. Maar het is wel een ploeg die ook graag de aanval zoekt en daar ook creatieve spelers voor heeft." De ploeg is daardoor op verschillende scenario's voorbereid. "N.E.C. heeft niet echt een diepe spits. Dat proberen ze creatief op te lossen en daarin zijn ze ook vorige week tegen Twente een aantal keer heel dreigend geweest. Dus daar moeten we zeker op voorbereid zijn."

Overwinning Jong AZ 
Jong AZ boekte een spectaculaire overwinning in de openingswedstrijd van het seizoen tegen Roda JC. Op het AFAS Trainingscomplex was de beloftenploeg met maar liefst 6-1 te sterk voor de ploeg uit Kerkrade. Onder andere Rome-Jayden Owusu-Oduro, Jayden Addai en Ruben van Bommel maakten onderdeel uit van deze ploeg. "Ik heb met veel plezier naar de wedstrijd gekeken. Ze zijn goed gestart en met een goede spirit in het team hebben ze de wedstrijd gespeeld. En dan stond er heel veel kwaliteit op het veld", vertelt Martens. Ook geeft hij aan dat de spelers die gespeeld hebben klaar zijn om weer te knallen in de Eredivisie. "Ze zijn allemaal fit en dat zag je ook. Veel jongens hebben lang gespeeld en goed gepresteerd."

Owusu-Oduro weer op doel 
Martens vertelt dat Owusu-Oduro weer terug is bij het eerste team om op doel te staan. "Hij gaat nu weer bij ons op doel staan. Dat was ook het voornemen voor het seizoen. Hij had tijdens de voorbereiding wat last en moest er een aantal weken uit. Daar hebben we op ingespeeld met de komst van Jeroen Zoet.
Owusu-Oduro is nu dus weer terug."

Genoeg opties 
Tijdens de eerste wedstrijd van dit seizoen kreeg verdediger Maxim Dekker een rode kaart en zal daarom komende wedstrijd niet kunnen spelen. Ook Bruno Martins Indi ontbrak vorige week in het centrum. Toch zijn er nog genoeg opties over voor de eerste thuiswedstrijd tegen N.E.C. "We hebben dat de vorige wedstrijd al spelend opgelost door Peer Koopmeiners daar te zetten. Met zijn leiderschap heeft hij dat heel goed ingevuld. We hebben ook Alexandre Penetra en Riechedly Bazoer nog. Dus we hebben keuzes genoeg."

Veel energie
Voor AZ is de wedstrijd tegen N.E.C. de eerste thuiswedstrijd van dit Eredivisie-seizoen. "Daar kijken we weer naar uit. We hebben met de wedstrijden tegen Atalanta Bergamo en tegen Le Havre al in het AFAS Stadion gespeeld. Maar nu gaat het echt beginnen. We hopen gewoon een goede wedstrijd neer te zetten, want daar komen de fans voor. En onder andere die energie van de fans moet leiden tot een mooi resultaat." Voor het duel met N.E.C. zijn nog losse tickets beschikbaar.