Terug naar overzicht

Kranig verweer levert punt op tegen Telstar

Jong AZ

30.08.2024

VELSEN-ZUID- Het vierde competitieduel stond vrijdagavond op het programma voor Jong AZ. In Velsen-Zuid was SC Telstar de tegenstander van dienst. De wedstrijd van vrijdagavond eindigde in een 0-0 gelijkspel.

De Alkmaarse beloftenploeg wist afgelopen maandag nog te winnen. Op het eigen AFAS Trainingscomplex werd het toen 3-1 tegen FC Dordrecht. Ook Telstar is goed begonnen aan de Keuken Kampioen Divisie. Het wist te winnen van Jong PSV en Vitesse, en verloor enkel van FC Eindhoven.

Weinig gevaar
De openingsfase was zeker niet de meest sprankelende van het seizoen. Beide ploegen kwamen in de eerste twintig minuten tot weinig grote kansen. Aan de kant van De Witte Leeuwen was het Zakaria Eddahchouri met een afstandsschot en Jayen Gerold was dichtbij voor Jong AZ.

Uitstekende Kuijsten
Het was de ploeg uit Velsen-Zuid dat wat meer grip kreeg gedurende de eerste helft. Het kwam dan ook tot een paar grote mogelijkheden. Een belangrijke rol was daarbij weggelegd voor doelman Tristan Kuijsten. De Alkmaarse goalie moest een aantal keer goed redding brengen en deed dat voortreffelijk, met als hoogtepunt een katachtige reflex op een bal die anders in de kruising zou belanden.  

Meer controle in tweede helft
Jong AZ vond in de tweede helft meer controle dan in het eerste bedrijf. Het creëerde enkele mogelijkheden, maar gaf vooral weinig weg tegen een fysiek Telstar. Het hield het achterin goed dicht en liet het kaas niet van zijn brood eten. Daardoor keerde Jong AZ vrijdagavond terug naar huis met een punt in de tas. 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Telstar – Jong AZ | 0-0 (0-0)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Telstar: Ronald Koeman Jr.; Devon Koswal (78. Sem Dirks), Mitch Apau, Danny Bakker; Cain Seedorf (69. Remi van Ekeris), Nils Rossen (90. Soufiane Hetli), Guus Offerhaus, Jayden Turfkruier; Zakaria Eddahchouri, Mees Kaandorp (69. Tyrese Noslin) en Youssef El Kachati (69. Reda Kharchouch).  

Opstelling Jong AZ: Tristan Kuijsten; Elijah Dijkstra, Jorn Berkhout, Rayan Atikallah, Sem Dekkers (46. Jurre van Aken); Enoch Mastoras (46. Misha Engel), Dave Kwakman (63. Oerip), Job Kalisvaart; Jayen Gerold (78. Kevin Toppenberg), Anthony Smits (46. Kasper Boogaard) en Ro-Zangelo Daal.

Scoreverloop: -
Gele kaarten: El Kachati, Bakker (Telstar), Atikallah, Daal (Jong AZ) 
Rode kaart: -
Scheidsrechter: Kevin Puts  
Toeschouwers: 1.963