Terug naar overzicht

Jong AZ reist af naar Den Bosch voor eerste uitduel

Jong AZ

15.08.2024

ZAANSTAD- Jong AZ boekte maandagavond zijn grootste overwinning ooit in de Keuken Kampioen Divisie met een 6-1 thuiszege op Roda JC. Slechts vier dagen later wacht een uitduel met FC Den Bosch. De aftrap in Stadion De Vliert is op vrijdag 16 augustus om 20:00 uur.

De beloftenploeg van Leeroy Echteld opende het seizoen met een ruime overwinning op Roda JC. Op het AFAS Trainingscomplex was Jong AZ met 6-1 te sterk voor de ploeg uit Kerkrade. De Alkmaarse treffers werden gemaakt door Lequincio Zeefuik, Ruben van Bommel (twee keer), Jayden Addai (twee keer) en Jorn Berkhout. Ook Rome-Jayden Owusu-Oduro wist zich te onderscheiden met een aantal goede reddingen, inclusief een gestopte strafschop.


Debutanten
Rayan Atikallah, Kevin Toppenberg en Sem van Duijn maakten hun debuut in het betaald voetbal voor Jong AZ. Atikallah doorliep de AZ Jeugdopleiding en speelde afgelopen seizoen maar liefst dertig duels voor AZ Onder 18. Vleugelaanvaller Toppenberg kwam over van VVV-Venlo, en spits Sem van Duijn verruilde K.v.v. Quick Boys voor de beloften uit Alkmaar.

Onderuit in Eindhoven
FC Den Bosch begon het seizoen met een nederlaag in een uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. In het Jan Louwers Stadion begonnen de Bosschenaren goed aan de wedstrijd, met kansen voor Hugo Deenen en Hachim Acheffay. Vlak voor rust scoorde debutant Boris van Schuppen echter namens de Eindhovenaren, en in de tweede helft tikte Evan Rottier van dichtbij de 2-0 binnen. Dit was tevens de eindstand.

Ex-AZ'er Bakker
De selectie van FC Den Bosch bevat één speler met een AZ-verleden. Doelman Mees Bakker sloot op 10-jarige leeftijd aan bij de Onder 11-selectie van de AZ Jeugdopleiding en doorliep vervolgens alle daaropvolgende elftallen. Op 20 augustus 2018 maakte de in Heiloo geboren sluitpost zijn debuut in het betaald voetbal voor Jong AZ in een thuiswedstrijd tegen Almere City FC. Na twaalf optredens bij de beloften verliet Bakker de club uit Alkmaar op huurbasis voor De Graafschap, waarna De Superboeren de optie tot koop lichtten. Afgelopen zomer maakte Bakker de overstap naar FC Den Bosch.



Onderlinge confrontaties
Jong AZ en FC Den Bosch stonden in totaal al veertien keer eerder tegenover elkaar. Beide ploegen kwamen vier keer als winnaar uit de strijd, en maar liefst zes keer eindigde de confrontatie in een gelijkspel. Ook de laatste twee ontmoetingen kenden geen winnaar. In beide duels werd bovendien niet gescoord, resulterend in tweemaal een 0-0 eindstand.

Arbitrage
De wedstrijd van vrijdag staat onder leiding van scheidsrechter Martin Pérez. Hij zal worden bijgestaan door assistent-scheidsrechters Kevin Weever en Bilal Sahiner. De vierde official bij dit duel is Nemo van Hoof.

Live te volgen
De wedstrijd is te volgen via een liveverslag op het X-kanaal (het voormalige Twitter) van AZ en op het schakelkanaal van ESPN, waar later ook de hoogtepunten te zien zijn.

FC Den Bosch
Na de confrontatie met FC Den Bosch, is FC Dordrecht de eerstvolgende tegenstander van Jong AZ. Op het AFAS Trainingscomplex speelt de beloftenploeg op maandag 26 augustus zijn tweede thuiswedstijd van het seizoen. De aftrap vindt plaats om 20:00 uur. Koop hier je tickets!

Volledig programma Keuken Kampioen Divisie speelronde 2:
Vrijdag:
Excelsior - De Graafschap
FC Den Bosch - Jong AZ
Jong FC Utrecht - Jong PSV
Roda JC - TOP Oss
SC Telstar - FC Eindhoven
VVV-Venlo - Vitesse

Zaterdag:
FC Dordrecht - ADO Den Haag

Zondag:
SC Cambuur - Helmond Sport
FC Volendam - FC Emmen

Maandag:
Jong Ajax - MVV Maastricht