ZAANSTAD- Jong AZ krijgt in de derde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie FC Dordrecht op bezoek. De aftrap vindt plaats op maandag 26 augustus om 20:00 uur op het AFAS Trainingscomplex.

De beloftenploeg van trainer Leeroy Echteld opende het nieuwe seizoen met de grootste overwinning ooit van Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie. Tegen Roda JC waren de Alkmaarders met maar liefst 6-1 te sterk. Vier dagen later werd echter verloren in Noord-Brabant van FC Den Bosch. Tegen FC Dordrecht zal Jong AZ zich willen herpakken op het eigen AFAS Trainingscomplex.

Ongeslagen
FC Dordrecht is tot dusver nog ongeslagen in de Keuken Kampioen Divisie. De Schapekoppen begonnen het seizoen met een uitoverwinning op FC Emmen (1-2) en speelden vervolgens gelijk tegen ADO Den Haag (1-1). Daarmee staan zij op dit moment op de vierde plaats met 4 punten.

Trefzekere spits
Net als AZ-spelers Jayden Addai en Ruben van Bommel heeft ook FC Dordrecht-spits Korede Osundina al twee doelpunten achter zijn naam staan. De Amerikaanse aanvalsleider maakte in het openingsduel met FC Emmen al na vijf minuten spelen de eerste goal van het seizoen. Nog binnen het half uur schoot hij ook zijn tweede treffer tegen de touwen en bezorgde hij zijn ploeg de drie punten.

Oud-AZ'er Pynadath
In de selectie van FC Dordrecht staat slechts één speler onder contract met een AZ-verleden. Vleugelaanvaller Joshua Pynadath speelde twee seizoenen in de Alkmaarse jeugdopleiding. De Amerikaan kwam via Real Madrid en Ajax in 2022 terecht bij Jong AZ. Op 5 september maakte hij zijn debuut bij de beloften en gaf direct een assist. De tegenstander? Zijn huidige club, FC Dordrecht. Pynadath kwam tot vijf duels voor Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie en draagt sinds deze zomer de kleuren van de Zuid-Hollanders.


Pynadath in actie namens Jong AZ.

Onderlinge confrontaties 
Jong AZ won de laatste vier thuisduels met FC Dordrecht in de Keuken Kampioen Divisie. Van geen enkele andere tegenstander wonnen de Alkmaarse beloften zo vaak achter elkaar in eigen huis in de competitie. In totaal kwamen beide ploegen elkaar al dertien keer eerder tegen in officiële wedstrijden. Beide ploegen sloten het duel vijf keer winnend af, en de drie resterende confrontaties eindigden in een gelijkspel.

Vorige editie
De vorige editie tussen AZ en FC Dordrecht eindigde met een klinkende 5-1 overwinning voor de Alkmaarders. Ernest Poku stal de show, met een hattrick en twee assists. Ook Ruben van Bommel en Mexx Meerdink mochten een goal achter hun naam schrijven. Aan de andere kant was Shiloh 't Zand trefzeker namens de ploeg uit Zuid-Holland. De centrale middenvelder, onder contract bij Feyenoord, is inmiddels verhuurd aan Heracles Almelo.

Arbitrage 
De wedstrijd staat maandagavond onder leiding van scheidsrechter Robin Vereijken. Hij wordt geassisteerd door Jari van Westen en Pieter Maas. Martin Wever vervult de rol van vierde official.

Live te volgen 
De wedstrijd is te volgen via een liveverslag op het X-kanaal (het voormalige Twitter) van AZ en wordt vanaf 19:55 uur live uitgezonden op ESPN 2.  

SC Telstar 
Na het duel met FC Dordrecht neemt Jong AZ het 4 dagen later op tegen SC Telstar. In het 711 Stadion in Velsen-Zuid wordt op vrijdag 30 augustus om 20:00 uur afgetrapt.  

Volledig programma Keuken Kampioen Divisie speelronde 3:
Vrijdag:
ADO Den Haag - FC Volendam 2-1
De Graafschap - Jong Utrecht 2-2
FC Den Bosch - MVV Maastricht 1-1
FC Emmen - Helmond Sport 0-0
TOP Oss - SC Cambuur 1-0

Zaterdag:
FC Eindhoven - Jong Ajax 0-3

Zondag: 
Vitesse - Excelsior Rotterdam 1-1
VVV-Venlo - Roda JC 1-1

Maandag:
Jong AZ - FC Dordrecht 
Jong PSV - SC Telstar