ZAANSTAD- In de vierde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie speelt Jong AZ een uitwedstrijd tegen SC Telstar. De wedstrijd aftrap vindt plaats op vrijdag 30 augustus om 20:00 uur in het 711 Stadion in Velsen-Zuid.

Met de overwinning op FC Dordrecht steeg Jong AZ afgelopen maandag naar de derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Hiermee zijn zij op dit moment met zes punten uit drie wedstrijden de hoogst geklasseerde beloftenploeg.


Vlak Achter Jong AZ 
SC Telstar wist net als Jong AZ zes punten te verzamelen en staat vanwege een lager doelsaldo slechts één plekje onder de Alkmaarders. De Witte Leeuwen wisten tot dusver Vitesse en Jong PSV te verslaan, maar verloren van FC Eindhoven.
 

Topscorerstrijd
Zowel Jong AZ als SC Telstar hebben op dit moment de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie in hun selecties. Jayden Addai en Zakaria Eddahchouri hebben samen met Richie Omorowa van Excelsior Rotterdam drie goals achter hun naam staan. Addai onderscheidt zich van zijn concurrenten door daarnaast ook nog twee assists te hebben geleverd.

Oud AZ'ers 
SC Telstar telt drie namen met een AZ-verleden: Mees Kaandorp, Sem Dirks en Mitch Apau. Kaandorp begon in 2009 in de AZ Jeugdopleiding en schopte het uiteindelijk tot Jong AZ, waar hij in 2017 zijn debuut maakte in het betaald voetbal. In 2019 koos hij voor Almere City en na een periode bij De Graafschap komt de in Heiloo geboren buitenspeler sinds 2023 uit voor Telstar, waar hij kan rekenen op een basisplaats.

Ook Dirks doorliep de jeugdopleiding van AZ, hij sloot aan in 2012 en maakte acht jaar later zijn debuut voor Jong AZ. Na een periode op huurbasis bij VVV-Venlo speelt Dirks sinds dit seizoen in het wit van Telstar.


De aanvoerder van
De Witte Leeuwen kent eveneens een verleden bij de ploeg uit Alkmaar. Apau speelde tussen 2003 en 2005 in de AZ Jeugdopleiding, maar stapte daarna over naar de jeugd van Zeeburgia in zijn geboortestad Amsterdam. Via onder andere het Belgische KVC Westerlo, ŠK Slovan Bratislava uit Slowakije en FC Emmen, kwam de verdediger in 2022 terecht in Velsen-Zuid.


Mees Kaandorp in actie namens Jong AZ tegen zijn huidige club SC Telstar.

Onderlinge confrontaties 
Jong AZ en SC Telstar stonden al veertien keer eerder tegenover elkaar in de Keuken Kampioen Divisie. Jong AZ wist echter nog maar twee keer de drie punten binnen te slepen. SC Telstar slaagde er zes keer in om de volledige buit veilig te stellen en zes keer werden de punten verdeeld. Ook afgelopen editie kende geen winnaar, dat duel eindigde in 1-1. De doelpunten werden gemaakt door de eerdergenoemde Eddahchouri en Ernest Poku.

Arbitrage 
Scheidsrechter Kevin Puts heeft vrijdagavond de leiding over de wedstrijd. Frans Ozinga en Bram Vervoorn ondersteunen hem als assistent-scheidsrechters, met Teun van Pelt als vierde official. 

Live te volgen 
De wedstrijd is te volgen via een liveverslag op het X-kanaal (het voormalige Twitter) van de AZ Jeugdopleiding en op het schakelkanaal van ESPN, waar later ook de hoogtepunten te zien zijn. 

Vitesse 
Na het duel met SC Telstar is Vitesse de volgende tegenstander van Jong AZ. De wedstrijd wordt op vrijdag 13 september om 20:00 uur gespeeld op het AFAS Trainingscomplex. Tickets zijn hier te koop! 

Volledig programma Keuken Kampioen Divisie speelronde 4: 

Vrijdag: 
ADO Den Haag – Excelsior Rotterdam 
FC Dordrecht – SC Cambuur 
Helmond Sport – VVV-Venlo  
Jong Ajax – FC Den Bosch 
Jong Utrecht – FC Emmen 
MVV Maastricht – Jong PSV 
SC Telstar – Jong AZ 
Vitesse – FC Eindhoven 

Zaterdag:
FC Volendam – TOP Oss
 

Zondag:
Roda JC – De Graafschap