Terug naar overzicht

Gemeente Zaanstad verheugd met nieuw AZ-tenue

AZ 1

01.08.2024

ALKMAAR- AZ presenteerde op vrijdag 26 juli het nieuwe uittenue voor het seizoen 2024-2025, waarop een grafische voorstelling van de iconische Zaanse Schans te zien is. Het shirt werd een dag later namens de Alkmaarse club overhandigd aan de gemeente Zaanstad. Wethouder Stephanie Onclin nam het shirt in ontvangst. 'Positief verrast en enorm trots'.

De club uit Alkmaar trad op de AZ Fandag voor het eerst aan in het nieuwe uittenue tijdens het duel met het Italiaanse Atalanta Bergamo. Het zwart-witte shirt bevat een grafische voorstelling van de iconische Zaanse Schans. Het is een eerbetoon aan de rijke cultuur van de Zaanstreek en benadrukt de verbondenheid van AZ met de regio.

Onclin: 'Super trots'
AZ-directeur Robert Eenhoorn overhandigde tijdens de rust van de wedstrijd AZ – Atalanta het nieuwe uitshirt aan Stephanie Onclin, wethouder van de gemeente Zaanstad, die het shirt namens de Zaanse gemeente in ontvangst nam. ''Wij zijn supertrots'', reageert de wethouder. ''We waren zeer positief verrast. Het moment had eigenlijk niet beter gekund, aangezien dit het jaar is waarin Zaanstad haar 50e verjaardag viert. Het is fantastisch om juist dan zo’n mooie afbeelding op het AZ-shirt terug te zien.''

Onderdeel van de regio
AZ won twee seizoenen geleden met de Onder 19-selectie als eerste Nederlandse ploeg ooit de UEFA Youth League. Een prestatie waarmee AZ vorig jaar de Zaanse Sportverkiezingen won in de categorie Sportploeg van het Jaar. Onclin zegt hier het volgende over: ''Wij willen als gemeente de verbinding met AZ graag behouden en de club erkennen als onderdeel van onze regio. We zijn daarom ook elke thuiswedstrijd aanwezig en tevens erg trots op het trainingscomplex van de club in de Zaanstreek.’’

Zichtbaar voor alle Zaankanters
Waar het uitgereikte shirt precies komt te hangen, is nog niet bekend, maar dat het shirt opgemerkt zal worden, is een zekerheid. ''Wij gaan voor dit shirt een mooie plek zoeken bij ons op het stadhuis. Een plek waar alle Zaankanters het kunnen zien'', aldus Onclin.