Terug naar overzicht

AZ verlengt contract met Twisk

Jong AZ

11.09.2024

ALKMAAR- Jong AZ'er Nick Twisk heeft woensdagmiddag zijn contract mogen verlengen. In het AFAS Stadion zette de 21-jarige middenvelder zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2026.

Twisk maakte in 2014 de overstap van VV Zeevogels naar de AZ Jeugdopleiding. De jeugdinternational debuteerde op 30 april 2021 in het betaald voetbal. Op bezoek bij Roda JC (0-1) maakte hij – samen met Ernest Poku en Maxim Dekker – zijn eerste minuten op profniveau.

UEFA Youth League
De speler uit Egmond aan den Hoef was tijdens het seizoen 2022-2023 onderdeel van AZ’s winnende UEFA Youth League-selectie. Ook kwam Twisk in actie tegen Boca Juniors in de strijd om de U20 Intercontinental Cup.

Twisk: 'Weer doen wat ik het leukst vind'
De middenvelder tekende woensdag zijn contract, wat hem een bijzonder gevoel geeft. ''Ik was tien jaar oud toen ik bij de voetbalschool van AZ kwam, vervolgens ben ik doorgegroeid naar de Onder 12 en heb ik de hele jeugdopleiding doorlopen. Dat ik vandaag mijn derde contract mag tekenen voelt heel bijzonder." Twisk kampte afgelopen seizoen met een zware knieblessure, maar kijkt uit naar het komende seizoen. ''Ik heb vorig jaar niet veel kunnen spelen, maar het liefst voetbal ik natuurlijk elke dag. Ik heb dan ook heel veel zin om weer wedstrijden te spelen, om mee te trainen met de groep en hetgeen te doen wat ik het leukst vind, namelijk voetballen."

Blik in de toekomst
De Egmonder kijkt ook vooruit naar de doelen die hij wilt behalen. "Ik wil eerst weer volledig fit zijn zodat ik het programma weer aankan en wedstrijden kan spelen. Uiteindelijk is het grootste doel om minuten te maken voor het eerste elftal van AZ, zodat ik mijn kwaliteiten daar kan laten zien." De 21-jarige speler hoopt op een mooie carrière. ''Ik wil mezelf achteraf in de spiegel kunnen aankijken en weten dat ik er alles uit heb gehaald wat erin zit. Als dat is gelukt, weet ik dat ik een mooie carrière heb gehad."


Foto van Ed van de Pol

Brandenburg: 'Hij is het cement tussen de stenen'
Paul Brandenburg, hoofd van de jeugdopleiding van AZ, spreekt positief over Nick Twisk en zijn ontwikkeling als controlerende middenvelder. "Nick is een kind van de club; hij speelt hier al vanaf de voetbalschool", vertelt Brandenburg. Hij prijst Twisks inzicht en technische vaardigheden op het veld: "Ik noem hem altijd het cement tussen de stenen. Je merkt het pas als hij er niet is." Volgens Brandenburg geeft de contractondertekening Nick het vertrouwen om zijn loopbaan in het betaalde voetbal voort te zetten. "Wij zijn ervan overtuigd dat hij, met de kwaliteiten die hij heeft, nog steeds die sprong naar het hogere voetbal kan maken."


Foto van Ed van de Pol