Terug naar overzicht

AZ TV-Special: De eerste voorbereiding van Martens

AZ 1

07.08.2024

ALKMAAR- AZ heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen inmiddels achter de rug. In die voorbereiding bleven de Alkmaarders ongeslagen. In de eerste AZ TV-Special van dit seizoen blikken Maarten Martens, Wouter Goes, Sven Mijnans en Bruno Martins Indi terug op de afgelopen weken. Daarnaast kijken de Alkmaarders alvast vooruit naar het nieuwe voetbalseizoen.

Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen speelde AZ een aantal voorbereidingswedstrijden waarin het een frisse indruk wist te maken. De Alkmaarders boekten overtuigende overwinningen op onder meer AEK Athene (6-0) en FC Nordsjælland (6-1). Ook werden KV Kortrijk (3-0) en Aris Thessaloniki (2-1) verslagen. Tijdens de fandag in het eigen stadion speelde AZ een spannende wedstrijd tegen Atalanta Bergamo, die eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Voorbereiding eindigt in een overwinning
De laatste voorbereidingswedstrijd tegen Stoke City FC was voor Bruno Martins Indi bijzonder. De verdediger keerde terug naar de club waar hij tussen 2016 en 2020 speelde en in 124 wedstrijden zijn opwachting maakte. In oktober 2020 maakte Martins Indi op huurbasis de overstap naar AZ, waarna hij in juli 2021 definitief werd vastgelegd. De wedstrijd in Engeland eindigde in een 0-1 overwinning door een doelpunt van Troy Parrott

19:00 uur op ESPN1 
De eerste special van AZ TV van dit seizoen is donderdag 8 augustus om 19:00 uur te zien op ESPN1. Deze aflevering zal vervolgens worden herhaald op donderdagavond om 21:30 uur en vrijdagmiddag om 15:45 uur op ESPN3. Vanaf vrijdagochtend kan je de special in zijn geheel ook bekijken op AZ.nl.