Terug naar overzicht

AZ reist met 22 spelers af naar Engeland

AZ 1

02.08.2024

STOKE-ON-TRENT- AZ is vrijdagochtend met een 22-koppige selectie afgereisd naar Engeland. De ploeg van trainer Maarten Martens neemt het op zaterdag 3 augustus op tegen Stoke City FC, uitkomend in de EFL Championship. Het duel met de Engelsen is de laatste wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

De Alkmaarders kunnen alvast terugkijken op een succesvolle voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen en reizen met een ongeslagen status af naar het Verenigd Koninkrijk. Zo boekte AZ overwinningen op AEK Athene (6-0), FC Nordsjælland (6-1), Excelsior Rotterdam (8-0), KV Kortrijk (3-0) en ARIS Thessaloniki (2-1). In het AFAS Stadion werd vervolgens gelijkgespeeld tegen Atalanta Bergamo (2-2) en Le Havre AC (1-1). Het duel met de Engelsen wordt live uitgezonden op de officiële clubsite van Stoke City FC. Om die wedstrijd te kunnen kijken, moet een eenmalige vergoeding worden betaald. 

Bekend terrein voor Martins Indi
Voor AZ-speler Bruno Martins Indi is de wedstrijd tegen Stoke City FC een weerzien met zijn oude club. De verdediger was in de periode 2016-2020 actief voor The Potters, waarin hij tot 124 duels kwam. In oktober 2020 maakte hij op huurbasis de overstap naar AZ, waarna hij in juli 2021 definitief werd vastgelegd door de club uit Alkmaar.



Goede voorbereiding Stoke City
Net als voor de Alkmaarders speelt ook Stoke City zijn laatste wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De ploeg uit de regio West Midlands behaalde een reeks oefenzeges op Chester FC (0-3), Cork City FC (0-5), Crewe Alexandra FC (1-2) en Bolton Wanderers (0-1). Een duel met Stockport County FC resulteerde in een nipte nederlaag (1-0). Het team van coach Steven Schumacher speelt op zaterdag 10 augustus zijn eerste officiële duel in de EFL Championship tegen Coventry City FC.

Nederlanders in Engelse dienst
Bij de Engelse ploeg staan momenteel twee Nederlandse spelers onder contract met een verleden in de Eredivisie. Million Manhoef verruilde Vitesse in de winter van het seizoen 2023-2024 voor de club uit Stoke-on-Trent. Ook Wouter Burger, oud-speler van Feyenoord, Sparta Rotterdam en Excelsior, is in dienst bij Stoke City.



Stoke City FC - AZ
De wedstrijd tegen Stoke City FC wordt gespeeld op zaterdag 3 augustus. De aftrap in het Bet365 Stadium vindt plaats om 16:00 uur Nederlandse tijd. De volledige selectie van Martens voor deze confrontatie ziet er als volgt uit:

Keepers: Hobie Verhulst, Jeroen Zoet en Tristan Kuijsten.  

Verdedigers: Wouter Goes, Bruno Martins Indi, Alexandre Penetra, Seiya Maikuma, David Møller Wolfe, Maxim Dekker en Denso Kasius.

Middenvelders: Peer Koopmeiners, Jordy Clasie, Sven Mijnans, Kristijan Belić, Riechedly Bazoer en Zico Buurmeester.

Aanvallers: Ruben van Bommel, Troy Parrott, Ibrahim Sadiq, Jayden Addai, Myron van Brederode en Ernest Poku.