Terug naar overzicht

AZ Onder 19 boekt spectaculaire overwinning op Go Ahead Eagles

Jeugdopleiding

25.08.2024

ZAANSTAD- AZ Onder 19 begon het seizoen met een spectaculaire overwinning op Go Ahead Eagles. Na een spannend eerste halfuur eindigde het KNVB Bekerduel tegen de club uit Deventer uiteindelijk in 9-2 voor de ploeg van trainer Michael van Zijtveld.

Op het AFAS Trainingscomplex werd de score na tien minuten spelen geopend. Een Alkmaarse corner leek af te zwaaien, maar Wassim Bouziane wist Jeen Haanstra te bereiken met een pass op maat. De centrale verdediger aarzelde geen moment en schoot zijn ploeg overtuigend op een 1-0 voorsprong.

Opnieuw Haanstra
Even later nam Haanstra ook de 2-0 voor zijn rekening. Kasper Boogaard kwam aan de bal en haalde uit op de rand van het zestienmetergebied, Het schot werd van richting veranderd door Haanstra en belandde in het doel achter Go Ahead Eagles-keeper Thijs Smink.

Bezoekers terug in de wedstrijd
Aan de andere kant van het veld deden de bezoekers iets terug uit een strafschop. Spits Kaid Phiri Becker ging achter de bal staan en schoot raak vanaf elf meter: 2-1. Nog binnen het halfuur kwam de ploeg uit Deventer op gelijke hoogte, nadat Nesher Meulenbroek een voorgegeven corner binnenkopte: 2-2.

Nog drie treffers voor rust
De thuisploeg toonde vervolgens veerkracht en kwam via Bouziane opnieuw op voorsprong. De vleugelaanvaller sneed naar binnen en vond de verre hoek met een geplaatst schot: 3-2. Via spits Yoël van den Ban werd het vervolgens ook 4-2. De aanvaller was trefzeker met een mooie volley van dichtbij, op aangeven van Julian Oerip. Nog voor de rust zette Boogaard AZ zelfs op 5-2 met een verwoestend afstandsschot.

Van Ouytsel met de 6-2
In de tweede helft was de eerste kans voor Go Ahead via Diego Wagimin. De buitenspeler schoot over het doel van Kiyani Zeggen. AZ was vervolgens meerdere malen gevaarlijk met schoten van Deacon van der Klaauw en Julian Oerip. Beide doelpogingen werden gepareerd door keeper Smink. Tien minuten voor tijd werd Smink echter alsnog gepasseerd. Een hoekschop kwam terecht bij Kevin van Ouytsel, waarna de verdediger van dichtbij snoeihard raak schoot: 6-2.

AZ scoort erop los in blessuretijd
In de blessuretijd was de thuisploeg nog driemaal trefzeker. Zo maakte aanvoerder Oerip de 7-2 op aangeven van Gabriel Jongens, en tikte de invaller vervolgens zelf van dichtbij binnen na een pass van Van den Ban: 8-2. Ook Dean IJssel de Schepper pikte nog een doelpuntje mee. De aanvaller rondde af op een leeg doel, nadat Smink een voorzet van Van der Klaauw niet goed kon wegwerken. Daarmee eindigde een bekerwedstrijd met maar liefst elf goals in 9-2.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 19 – Go Ahead Eagles Onder 19 9-2 (5-2)
KNVB Beker

Opstelling AZ: Kiyani Zeggen; Jesper Zwart, Jahlil Lioe-Anjie (75. Kevin van Ouytsel), Jeen Haanstra (86. Hessel de Wit), Saviola Saffoe; Kasper Boogaard, Tómas Johannessen (75. Bohdan Budko), Julian Oerip; Deacon van der Klaauw (75. Dean IJssel de Schepper), Yoël van den Ban, Wassim Bouziane (75. Gabriel Jongens).

Scoreverloop: 10. Haanstra (1-0), 15. Haanstra (2-0), 24. Phiri Becker (2-1), 29. Meulenbroek (2-2), 34. Bouziane (3-2), 43. Van den Ban (4-2), 45. Boogaard (5-2), 83. Van Ouytsel (6-2), 90. Oerip (7-2), 90+2. Jongens (8-2), 90+5. IJssel de Schepper (9-2).

Foto's: Patrick Harderwijk / Fotopersbureau HCA