ALKMAAR - De negentienjarige Yassin Hamdi heeft afgelopen vrijdag zijn eerste contract bij AZ ondertekend. De aanvaller ondertekende in het AFAS Stadion een verbintenis tot medio 2026 met een optie tot verlenging van een jaar. Hij sluit aan bij Jong AZ.

Hamdi speelde sinds 2020 bij De Treffers, waar hij het afgelopen seizoen actief was in het eerste elftal van de Groesbeekse ploeg. Voordat de aanvaller naar de Treffers verhuisde, maakte Hamdi zes jaar lang onderdeel uit van de jeugdopleiding van de Nijmeegse club N.E.C.

Contract bij de Treffers
In november heeft voetbalclub de Treffers het contract van Hamdi opengebroken om te verlengen tot en met het seizoen van 2025-2026. De toen pas achttienjarige middenvelder was dat seizoen doorgebroken en speelde meteen twaalf wedstrijden, waarvan zeven in de basis. Eerder dit jaar was de oud-speler van Oranje-Blauw begonnen aan een stage bij AZ waar hij ontdekt werd.


Hamdi  in actie voor de Treffers in 2023.

Hamdi: 'Ik ben goed opgevangen'
De Nijmeegse speler tekende zijn contract tot medio 2026 en is hier erg blij mee. "Het voelt goed dat ik vandaag hier mijn handtekening mag zetten bij AZ. Ik ben door iedereen goed opgevangen, ook binnen mijn team." Hamdi heeft tijdens de voorbereiding al mee getraind met de belofteploeg van de Alkmaarse club. "De afgelopen maanden waren erg fijn bij mijn team. Ik heb al veel mee mogen trainen en kunnen zien hoe het team in elkaar zit."

Brandenburg: 'Hij is onverstoorbaar'
AZ's Hoofd Jeugdopleiding, Paul Brandenburg, is verheugd met het vastleggen van Hamdi en spreekt over de kenmerken van de nieuwe middenvelder. "De afgelopen jaren is Yassin uitgeblonken bij de Groesbeekse Treffers en ik ben blij dat we hem nu voor een aantal jaar vast kunnen leggen bij AZ. Hij is een middenvelder met ontzettend veel kwaliteiten op het veld. Yassin is onverstoorbaar en is een gevaar voor de tegenstander met zijn verdedigend en aanvallend spel. Hij is een goede toevoeging aan het team van Jong AZ", aldus Brandenburg.


Foto van Ed van de Pol.

Hamdi: 'Ik wil een complete speler zijn'
Hamdi kijkt met een frisse blik naar het seizoen dat net is afgetrapt. "Ik hoop dat we een mooi seizoen neer kunnen zetten. We hebben al een mooie overwinning geboekt tegen Roda JC en ik hoop dat we dat voort kunnen zetten." Ook heeft de negentienjarige speler persoonlijke doelen die hij graag wil behalen nu hij bij AZ speelt. "Ik wil me verbeteren in het spel en een complete middenvelder worden. Ik wil niet alleen sneller worden, maar ook mijn techniek met de bal verbeteren. Nog beter dan vorig jaar."


Foto van Ed van de Pol.