AZ Jeugd: Onder 19, Onder 16 en Onder 15 met overtuigende KNVB Bekerzeges

Jeugdopleiding

26.08.2024

ZAANSTAD- Voor een aantal elftallen van de AZ Jeugdopleiding is het seizoen 2024-2025 officieel van start gegaan met een KNVB Bekerconfrontatie. Zo kende AZ Onder 19 een spectaculair duel met maar liefst elf doelpunten, stond de Onder 17 een lastige uitwedstrijd te wachten, boekte de Onder 16 een overtuigende overwinning en versloeg de Onder 15 tegenstander FC Volendam met ruime cijfers.

AZ Onder 19 - Go Ahead Eagles | 9-2 (5-2)
AZ Onder 19 begon het seizoen met een spectaculaire overwinning op Go Ahead Eagles. Op het AFAS Trainingscomplex eindigde het KNVB Bekerduel in 9-2. Lees hier het volledige verslag.

Go Ahead Eagles - AZ Onder 17 | *1-1 (0-0) (w.n.s)
Voor AZ Onder 17 kwam zaterdag vroegtijdig een eind aan het KNVB Bekeravontuur. Op bezoek bij Go Ahead Eagles eindigde het duel in 1-1, waarna de thuisploeg middels strafschoppen de volgende ronde bereikte.

Op Sportpark Zuiderlaan in Twello begonnen de bezoekers uit Alkmaar goed aan het duel. Na iets minder dan een half uur spelen nam AZ dan ook de leiding door een doelpunt van Luca Scorsolini. De middenvelder werd in het zestienmetergebied aangespeeld, passeerde zijn directe tegenstander een schoot raak: 1-0.

De Alkmaarders domineerden vervolgens de wedstrijd, maar slaagden er niet in de score verder uit te breiden. Tot aan de laatste minuut leek AZ de 1-0 overwinning over de streep te trekken, maar diep in de blessuretijd viel alsnog de gelijkmaker toen invaller Baris Taflan namens de thuisploeg trefzeker was. Hiermee eindigde de reguliere speeltijd in een 1-1 gelijkspel, en strafschoppen moesten uitwijzen welke ploeg de volgende ronde van de KNVB Beker zou bereiken. Na negen genomen penalty's trokken de Deventernaren aan het langste eind, waardoor AZ Onder 17 is uitgeschakeld in de KNVB Beker.

Opstelling AZ: Finn Molenaar (90. Nick Homan); Latrell Aken, Calvin Carillho, Quincy Lede, Eliav Adjedj; Julian Sijbrands, Massimiliano Frassino (46. Adam Ouaziz), Luca Scorsolini (67. Yordi van der Velde); Fadil Alimi, Gijs Groot (46. Chavarello Hellings), Rayan Zekri.

Scoreverloop: 23. Scorselini (0-1), 90+5. Go Ahead Eagles (1-1).

AZ Onder 16 - Sparta Rotterdam | 2-0 (2-0)
AZ Onder 16 won zaterdagmiddag zijn KNVB Bekerwedstrijd van Sparta Rotterdam. In Zaanstad was de ploeg van trainer Juryan Zandvliet met 2-0 te sterk voor de Rotterdammers.

Direct vanaf het eerste fluitsignaal begon AZ goed aan het duel en toonden de Alkmaarders een aanvallende intentie. Tegenstander Sparta Rotterdam probeerde zo nu en dan ook gevaar te stichten vanuit standaardsituaties. Het was echter wachten op doelpogingen. Na dertien minuten spelen keerde AZ-doelman Quenten Attigah de eerste grote kans voor de Spartanen. Twee minuten later was het aan de andere kant bijna raak, maar de poging van Lars Boer werd gepakt door de Rotterdamse sluitpost Dayne Da Silva.

Kort daarna was het alsnog raak voor de ploeg uit Alkmaar. Nuur Mahamed Ahmed rondde op aangeven van Jahmael Ampofo schitterend af met een bekeken hakje: 1-0. Ampofo probeerde het een aantal minuten later zelf ook met een schot van buiten de zestien, maar zonder resultaat.

In de 25e minuut slaagde de thuisploeg erin de score te verdubbelen. Een goede voorzet van Mahamed Ahmed bereikte Timme Elfers, die de bal beheerst binnenschoot voor de 2-0. Even later was AZ ook dichtbij een derde treffer. Een snoeihard afstandsschot van Janoa Elias werd door de ingevallen doelman Joris Meeuwissen ternauwernood over het doel getikt.

In de tweede helft moest aan de andere kant ook Attigah in actie komen bij een doelpoging van aanvaller Mats Jonckman. Namens de Alkmaarders was Ampofo vervolgens opnieuw gevaarlijk. Hij sneed naar binnen, passeerde zijn directe tegenstander, en zocht de korte hoek. Meeuwissen was alert en keerde de inzet. Meer doelpunten bleven echter uit en zo eindigde de wedstrijd in 2-0.

Opstelling AZ: Quenten Attigah; Chritian Goring (72. Keayon Dumfries), Janoa Elias (47. Amini Imhangbe), Dex Klaverdijk, Lars Boer (64. Dante Blankendaal); Cas Jongeneelen, Timme Elfers, Cas Klop (64. Fedde de Jong); Nuur Mahamed Ahmed, Donny van der Lijcke (72. Taecke van Dam van Isselt), Jahmael Ampofo (64. Noah Meijer).

Scoreverloop: 18. Mahamed Ahmed (1-0), 23. Elffers (2-0).

AZ Onder 15 - FC Volendam | 7-0 (5-0)
AZ Onder 15 opende het seizoen met een monsterzege. Op het AFAS Trainingscomplex werd tegenstander FC Volendam met 7-0 verslagen in een KNVB Bekerwedstrijd.

De ploeg van trainer Sander Veraart kende een bliksemstart. Na slechts veertig seconden voetballen lag de bal al in het Volendamse net: Charly van Oosterhout opende de score. De spits brak door en rondde knap af in de verre hoek: 1-0.

De thuisploeg bleef aanvallen en creëerde een serie kansen via Abutalib Hamid Mohammed, Jeremiah Oladoyinbo Ojomo en Van Oosterhout. De tweede Alkmaarse treffer kwam na iets minder dan twintig minuten spelen van Hamid Mohammed. De buitenspeler kopte een hoge voorzet van Mawulom Gota-Toudji binnen en verdubbelde de score: 2-0. Kort daarna maakte diezelfde Hamid Mohammed ook de 3-0. Op aangeven van Senna van Elst kwam hij oog in oog met de Volendamse sluitpost en faalde niet.

Nóg binnen het halfuur maakte Hamid Mohammed zijn hattrick compleet. De vleugelaanvaller werd aangespeeld door Oladoyinbo Ojomo en schoot vervolgens hard raak: 4-0. Voor de rust liepen de Alkmaarders nog verder uit. Een weergaloze solo van Mawulom Gota-Toudji, gevolgd door een goede afronding, zorgde voor de 5-0.

Aan het begin van het tweede bedrijf stuitte verdediger Henk Schuit op de lat, en even later raakte ook Hamid Mohammed het aluminium. Via een eigen doelpunt werd het vervolgens 6-0, en invaller Jessey Jay van der Mije tikte in de slotfase van dichtbij ook nog een zevende Alkmaarse treffer binnen. Zo eindigde het eerste officiële duel van het nieuwe seizoen voor AZ Onder 15 in een 7-0 overwinning.

Opstelling AZ: Jaycen Duijker (59. Sem Stekelenburg); Jeremiah Oladoyinbo Ojomo, Henk Schuit, Manuel Tona (59. Christian Simunovic), Anton Agafonov; Merijn van Dijk (59. Jim Jansen), Senna van Elst (59. Jesse van Ruler), Giel Kappelhof; Abutalib Hamid Mohammad (59. Jessey Jay van der Mije), Charly van Oosterhout, Mawulom Gota-Toudji.

Scoreverloop: 1. Van Oosterhout (1-0), 19. Hamid Mohammed (2-0), 21. Hamid Mohammed (3-0), 23. Hamid Mohammed (4-0), 31. Gota-Toudji (5-0), 59. E.d. FC Volendam (6-0), 72. Van der Mije (7-0).

Foto's: Patrick Harderwijk / Fotopersbureau HCA