Terug naar overzicht

AZ's NEXT Level-project is genomineerd voor Voetbal Geeft Prijs!

Laatste Nieuws

23.04.2024

ALKMAAR- NEXT Level is een lesprogramma voor basisscholen wat gericht is op het creëren van een veilige online omgeving voor kinderen. Het maatschappelijke project van de AZ Foundation is genomineerd voor de 'Voetbal Geeft Prijs 2023/'24' award en maakt daarmee kans op 50.000 euro. Breng nu ook jouw stem uit!

Tot en met vrijdag 3 mei 2024 is het mogelijk om jouw stem uit te brengen via deze link. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Eredivisie Awards op maandag 2 september 2024.

Over Next Level
NEXT Level is een boeiend lesprogramma, ontwikkeld door de AZ Foundation in samenwerking met de E-sportafdeling en Bibliotheek Kennemerwaard, voor leerlingen van groep 8 in het basisonderwijs. Het doel is bewust en verantwoord gamen te stimuleren door middel van diverse educatieve thema's. Op verzoek van basisscholen is Next Level gecreëerd. Het lesprogramma herhaalt de eerder geleerde stof van lesprogramma Level UP! (groep 5 ,6 en 7) en maakt gebruik van een bordspel, ontwikkeld in samenwerking met Escaperoom Avonturium. Hierbij past de leerling de eerder geleerde lesstof toe om goed voor hun eigen e-sporter te zorgen.

Bewust en verantwoord gamen
Het hoofddoel blijft bewust en verantwoord gamen bevorderen, met het motto "Zorg ervoor dat jouw e-sporter in balans blijft, zowel mentaal als fysiek, om de ultieme overwinning te behalen." Het spel neemt spelers mee op een spannend avontuur, waarbij elke zet cruciaal is voor succes. Het programma streeft naar het bieden van een veilige sportomgeving met professionele begeleiding, het vergroten van zelfvertrouwen en het verbeteren van de gezondheid van de deelnemers.

Voetbal Geeft Prijs
Met de 'Voetbal Geeft Prijs 2023/'24' worden eredivisieclubs jaarlijks gestimuleerd om nieuwe, impactvolle maatschappelijke projecten te realiseren in de regio. Uit alle inzendingen worden door zowel een jury als het publiek gezamenlijk de beste drie plannen gekozen, die beloond worden met een projectfinanciering van €50.000, €30.000 of €20.000.