Terug naar overzicht

Martens: 'Willen ons revancheren'

AZ 1

05.04.2024

ZAANSTAD- Dit weekend staat voor AZ het topduel met PSV op het programma. De aftrap in het Philips Stadion is om 18:45 uur. Maarten Martens blikt bij AZ TV en met de aanwezige pers op het AFAS Trainingscomplex vooruit op de wedstrijd.

"Deze hakte er wel in", begint Martens met een terugblik op de laatste wedstrijd tegen Heracles Almelo. "We hebben daar hele rare gevoelens bij gekregen omdat we dit niet zagen aankomen. Uiteindelijk is het geen volwassen partij geweest van ons. Als je de wedstrijd analyseert zijn ze de eerste helft helemaal niet vaak bij ons doel geweest, maar sta je bij de rust wel met 3-0 achter. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren."

Aanval
In de rust greep Martens in en zette hij er twee extra aanvallers bij. "Dan neem je meer risico, met ook een andere speelstijl. Dan weet je dat je ook nog wat gevaarlijke momenten gaat tegenkrijgen. Dat waren er iets te veel, omdat we ook in de tweede helft niet goed genoeg waren. We hadden wel negen momenten dat we gevaarlijk waren, maar daar scoren we niet uit. Dan ben ik eigenlijk nog het minst tevreden over die laatste minuten, dat je de uitslag nog zo groot laat worden."

Focus op PSV
Lang de tijd om stil te staan bij die wedstrijd is er echter niet. Zaterdag wacht de kraker tegen PSV. "We zijn snel doorgeschakeld", vertelt Martens. "Dat is extra geëist omdat we drie dagen later alweer voetballen. Maar ook als je een goede overwinning haalt moet je die vaak snel parkeren en weer door. Je wilt nu snel reageren met een overwinning. Wie de tegenstander dan is maakt niet uit. We hebben nu PSV op het programma. Een uitdagende, maar wel mooie wedstrijd waar we veel beter voor de dag moeten komen."

Internationals
Onlangs verloor PSV pas voor het eerst dit seizoen. "Ik zie dat voor hun als een incident", gaat de trainer verder. "Als er wat dingen anders vallen hadden ze die wedstrijd denk ik ook ruim en makkelijk gewonnen. Maar dat is niet gebeurd. Daarbij moet je ook de rol van internationals niet onderschatten. Wij ervaren dat zelf ook. Spelers komen van over de hele wereld teruggevlogen, soms nog met jetlag, en moeten er direct weer staan. Je hebt maar heel kort de tijd om de mindset van de groep weer richting het weekend te krijgen. Daar zijn geen excuses voor, want dit is topvoetbal. Maar ik denk dat mensen dit soms wel onderschatten. Daarom was ik ook tevreden dat wij tegen Vitesse stabiel hebben gespeeld."

Strijdplan
"Ik verwacht een PSV dat agressief voor de dag komt. Het is een team met heel veel kwaliteit. Ze willen vaak hoog pressen en ik denk dat ze ons onder druk gaan willen zetten. Vanuit daar kunnen ze uit veel hoeken gevaar creëren. Ik denk dat ze zich thuis weer willen bevestigen. Daarom is het voor ons een enorme uitdaging, maar wij willen ons ook revancheren en zien zeker mogelijkheden. We hebben een team met veel spelers die comfortabel zijn aan de bal. Als je comfortabel bent aan de bal en intensiteit brengt kun je het PSV lastig maken. Wij moeten daar heel goed in zijn. Als je dat brengt, kan je ze pijn doen."

David Møller Wolfe
Lequincio Zeefuik, Mayckel Lahdo en Bruno Martins Indi ontbraken tegen Heracles en ook de wedstrijd tegen PSV komt te vroeg voor het drietal. David Møller Wolfe had in de wedstrijd tegen Heracles wat last en werd na een uur gewisseld, maar hij zal mee afreizen naar Eindhoven. "David heeft er niks aan overgehouden en is inzetbaar", bevestigt Martens.