ALMELO- AZ heeft woensdagavond een hele pijnlijke nederlaag geleden in Almelo. Al bij rust keken de Alkmaarders tegen een 3-0 achterstand aan en in de slotfase van de wedstrijd liep Heracles uit naar 5-0.

Maarten Martens voerde één wijziging in de basis door ten opzichte van het laatste duel met Vitesse. Myron van Brederode begon op linksbuiten.

Achterstand
AZ begon best aardig aan de wedstrijd en dook een aantal keer voor het doel van Michael Brouwer op. Daar verlegde onder andere Vangelis Pavlidis een schot van Kristijan Belić, dat echter naast ging. Even later kwam David Møller Wolfe tot een schot in een kansrijke positie, maar zijn schot was te zwak om Brouwer in de problemen te brengen. Aan de andere kant had de thuisploeg maar één kans nodig. Brian de Keersmaecker schoot vanaf net buiten de zestien fraai raak voor de 1-0.

Penalty's
Na 38 minuten spelen kreeg Heracles een penalty. Jizz Hornkamp schoot vanaf elf meter raak voor de 2-0. Nog geen twee minuten later kreeg Heracles opnieuw een strafschop. Hornkamp faalde opnieuw niet en stuurde AZ met een 3-0 achterstand de kleedkamer in. 

Tweede helft
Martens greep in en ging vol op de aanval. In de rust bleven Kristijan Belić en Wouter Goes in de kleedkamer achter en daarvoor kwamen in de vorm van Ruben van Bommel en Jayden Addai twee nieuwe aanvallers erbij. Die eerste liet zich direct zien, maar met zijn eerste actie schoot Van Bommel voorlangs. Heracles dook ook af en toe op de counter gevaarlijk op voorin, maar schoten vlogen over en Mathew Ryan was één keer heel alert. 

Mijnans
Met een uur op de klok probeerde Sven Mijnans het van afstand, maar Brouwer maakte een moeilijke redding. De bal kwam voor de voeten van Van Bommel, maar dit keer schoot hij vanuit een lastige hoek in het zijnet. Aan de andere kant kwam Bryan Limbombe tot een grote kans, maar oog in oog met Ryan schoot hij over. 

Slotfase
AZ voelde de druk van de tijd en zette aan. Addai probeerde het met een hard schot, maar ook zijn poging vloog over. Een geplaatst schot van Van Bommel ging ook over het doel heen en Pavlidis tikte op aangeven van Addai naast. Een lage voorzet van Van Brederode vond Pavlidis even later opnieuw, maar dit keer maakte Brouwer van heel dichtbij de redding.

Nog erger
In de slotfase maakte Heracles de pijn nog erger. Invaller Mohamed Sankoh nam de bal op de pantoffel en schoot de 4-0 binnen. Daar bleef het niet bij. Na een snelle counter schoot de spits ook de 5-0 nog binnen. Daarmee klonk direct het laatste fluitsignaal. 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
Heracles Almelo - AZ 5-0 (3-0)
Eredivisie

Opstelling Heracles Almelo: Michael Brouwer; Navajo Bakboord, Sven Sonnenberg, Justin Hoogma, Fredrik Oppegård; Brian de Keersmaecker (83. Kelvin Leerdam), Marko Vejinović, Sem Scheperman (65. Mario Engels), Adjin Hrustić (83. Jordy Bruijn); Bryan Limbombe (83. Ruben Roosken), Jizz Hornkamp (88. Mohamed Sankoh). 

Opstelling AZ: Mathew Ryan; Yukinari Sugawara, Wouter Goes (46. Jayden Addai), Riechedly Bazoer (46. Alexandre Penetra), David Møller Wolfe (64. Mees de Wit); Jordy Clasie, Kristijan Belić (46. Ruben van Bommel), Dani de Wit; Sven Mijnans, Vangelis Pavlidis, Myron van Brederode (81. Ernest Poku). 

Scoreverloop: 19. De Keersmaecker 1-0, 38. Hornkamp 2-0 (pen.), 40. Hornkamp 3-0 (pen.), 90. Sankoh 4-0, 90+3. Sankoh 5-0. 
Gele kaarten: De Keersmaecker, Hoogma (Heracles), Belić (AZ). 
Scheidsrechter: 
Allard Lindhout.
VAR: Martin van den Kerkhof.