Terug naar overzicht

AZ overtuigend langs NEC

AZ 1

28.04.2024

NIJMEGEN- AZ heeft zondag drie belangrijke punten gepakt in Nijmegen. De Alkmaarders versloegen NEC met 0-3. Dani de Wit, Vangelis Pavlidis en Ernest Poku namen de doelpunten voor hun rekening.

Bij AZ ontbrak Wouter Goes vanwege een schorsing. Daardoor begon Alexandre Penetra in de basis. Ook Mees de Wit en Ibrahim Sadiq stonden aan de aftrap.

Voorsprong
Na vijftien seconden werd Mathew Ryan al op de proef gesteld. Tjaronn Chery schoot van ver, maar de doelman strekte zich en bracht redding. NEC was fel in de openingsfase, maar na iets meer dan tien minuten spelen draaide het wedstrijdbeeld. Een goede poging van Ruben van Bommel werd geblokt door Bram Nuytinck, maar even later was het wel raak. Via Sadiq en Vangelis Pavlidis kwam de bal met een gelukje bij Dani de Wit terecht. De aanvoerder twijfelde niet en schoot onberispelijk binnen!

Ryan
Het was vooral een wedstrijd met maar weinig kansen. Vlak voor de rust werd NEC echter nog wel gevaarlijk. Op aangeven van Chery kwam Kodai Sano heel dichtbij het doel in een vrije koppositie, maar zijn inzet ging recht in de handen van Ryan. Met 0-1 gingen we de rust in.

Pavlidis
Na de rust was het eerste wapenfeit voor Yukinari Sugawara. Uit een goede aanval van AZ kwam de bal via Sadiq bij de Japanner, die diagonaal uithaalde. Cillessen wist echter te redden. Vijf minuten later was de doelman wel kansloos. Een voorzet van Mees de Wit werd niet goed weggewerkt door NEC en Pavlidis volleerde de bal op knappe wijze tegen de touwen!

Vingertoppen
Via Sven Mijnans en Sadiq kwam AZ nog tot twee kansjes, maar Cillessen wist beide pogingen eenvoudig te pakken. Aan de andere kant onderscheidde Ryan zich nog maar eens. Eerst tikte hij een poging van Hoedemakers over en enkele minuten later hield de sluitpost op hele knappe wijze een poging van Chery uit zijn doel. In een uiterste strekking wist hij met zijn vingertoppen de bal over tikken. Uit een hele snelle counter maakte Ernest Poku op aangeven van Myron van Brederode nog de 0-3 en daarmee was het klaar. Drie belangrijke punten gaan mee naar Alkmaar!