ALKMAAR- Een grote delegatie van AZ 1, de AZ Vrouwen en stafleden van beide teams bezocht dinsdag het ziekenhuis Noordwest in Alkmaar. Meer dan vijftig kinderen konden tijdens meerdere activiteiten al hun vragen stellen en een foto scoren. Het werd een ontroerende en mooie middag.

De middag begon in de Aletta Jacobszaal, waar alle thuiswedstrijden van AZ live worden uitgezonden voor patiënten. De Alkmaar Zaanstreek Foundation schonk nieuwe doeken aan het ziekenhuis om de zaal om te toveren tot een echte AZ-fanroom. 

Persconferentie
Met de nieuwe doeken werd in deze AZ-fanroom een persconferentie georganiseerd. Trainers Maarten Martens en Wouter Vogel schoven aan, evenals Vangelis Pavlidis, Dani de Wit, Ruben van Bommel, Denso Kasius, Isa Colin en Technisch Manager van de AZ Vrouwen Stefanie van der Gragt. De kinderen konden alle vragen stellen die ze maar hadden. 

Geboorteloket
Op de afdeling verloskunde werd dinsdag ook het AZ-geboorteloket geopend. Hier kunnen ouders hun kind bij de geboorte direct aanmelden als Waaghals bij AZ, zodat de AZ'ers van de toekomst direct verbonden zijn aan de club! Bij de aanmelding bij het loket krijgen ouders een geboortecertificaat met een ruimgevulde tas met AZ-spullen. 

Afdelingen
De flinke AZ-vertegenwoordiging werd vervolgens opgesplitst in groepjes om meerdere afdelingen te bezoeken. Zo werden onder andere de kraamafdeling en de oncologieafdeling bezocht. De AZ'ers kwamen hier soms heftige verhalen tegen, maar toverden vooral een lach op het gezicht van de desbetreffende kinderen en ouders. 

Clasie: 'Lichtpuntje zijn in moeilijke tijd'
Jordy Clasie liet weten onder de indruk te zijn van het ziekenhuisbezoek: "Het voelt dankbaar om hier aanwezig te zijn. Ik vind het bijzonder dat we op deze middag zoveel kinderen kunnen begroeten en een lichtpuntje voor hen kunnen zijn in de moeilijke tijd die zij doormaken. Ik hoop dat we een klein steentje kunnen bijdragen in het blij maken van deze jonge supporters.”

Belić: 'Geweldig dit te doen'
Ook een zichtbaar geëmotioneerde Kristijan Belić was erg onder de indruk. "Het is mooi voor ons als spelers hier te zijn en dankbaar te zijn voor wat wij hebben in ons leven. Niet iedereen heeft de luxe om een leven als voetballer te hebben. Ik kijk er nu ook anders naar nu ik zelf een dochtertje heb. Dit is iets waar je die kinderen veel plezier mee doet en het is geweldig dat we de tijd kunnen nemen dit te doen."

Supportersverenging
Aan het einde van de ronde op de kinderafdeling stond de supportersvereniging van AZ met een aantal dozen vol AZ-cadeaus. Deze zullen het komende jaar uitgedeeld worden aan kinderen die het moeilijk hebben of verdienen. Een prachtig gebaar van de supportersverenging. 

Alkmaar Zaanstreek Foundation
Al met al was het een mooie middag. Dit project kwam tot stand vanuit de Alkmaar Zaanstreek Foundation. AZ is zich bewust van haar maatschappelijke functie op, maar ook buiten het voetbalveld. Met projecten als deze hoopt de club op een positieve manier impact te kunnen hebben. Onder andere Ron Vlaar en Elly Konijn zijn ambassadeur van de Alkmaar Zaanstreek Foundation en zij waren dan ook aanwezig bij het ziekenhuisbezoek. Lees hier meer over de Alkmaar Zaanstreek Foundation. 

 

 

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl