Ruime zege AZ Onder 18 in Utrecht

02.09.2023

UTRECHT- AZ Onder 18 is met een ruime overwinning aan de competitie begonnen. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld was op Sportcomplex Zoudenbalch met 0-4 te sterk voor FC Utrecht.

De Alkmaarders legden in de eerste helft al de basis voor de zege. De bezoekers hadden direct het initiatief en kwamen in de vijftiende minuut op voorsprong. Het was Jasper Hartog die de score opende. In de slotfase van de eerste helft kwam daar een tweede treffer bij. Die kwam op naam van de naar voren gekomen Elijah Dijkstra: 2-0.

AZ had een comfortabele voorsprong te pakken en haalde in de 53e minuut alle spanning uit de wedstrijd. Toen produceerde Yoël van den Ban - afgelopen maandag nog debuterend in Jong AZ - de 0-3. De zege was daarna al zo goed als binnen, maar er kwam in de 79e minuut zelfs nog een vierde goal. Die kwam op naam van invaller Anthony Smits.

FC Utrecht - AZ Onder 18 0-4 (0-2)

Opstelling AZ: Tristan Kuijsten; Jesper Zwart, Rayan Atikallah, Joeri Oud, Elijah Dijkstra (71. Wilmer Olofsson); Kasper Boogaard, Ilias Splinter, Lev Lenssen; Jasper Hartog, Yoël van den Ban (77. Anthony Smits), Wassim Bouziane (87. Gabriel Jongens).

Scoreverloop: 15. Hartog 0-1, 37. Dijkstra 0-2, 53. Van den Ban 0-3, 79. Smits 0-4.