AZ Jeugd: Onder 13 blijft ongeslagen

30.09.2023

ZAANSTAD- Een weekend vol topwedstrijden voor de AZ Jeugd. De Onder 18-selectie speelde in eigen huis de competitiekraker tegen Ajax. Andere teams troffen tegenstanders uit Rotterdam, Eindhoven, Zwolle, Utrecht Den Bosch en Den Haag.

AZ Onder 18 - Ajax 1-1 (0-0)
De Onder 18-kraker tussen AZ en Ajax bleef onbeslist: 1-1. Op het AFAS Trainingscomplex kwamen de Amsterdammers kort na rust op voorsprong, maar trok Yoël van den Ban de stand halverwege de tweede helft weer gelijk. De thuisploeg moest de wedstrijd met tien man afmaken, doordat verdediger Jesper Zwart in de slotminuten een rode kaart kreeg. Klik hier voor het volledige wedstrijdverslag.

Feyenoord - AZ Onder 17 2-1 (0-0)
Op sportcomplex Varkenoord leed AZ Onder 17 een nipte nederlaag op Feyenoord. De ploeg van trainer Tim Roest kwam kort na rust op voorsprong, maar zag de Rotterdammers uiteindelijk met 2-1 winnen.

De ploegen waren aan elkaar gewaagd. Hoewel Feyenoord iets bovenliggend was, stond AZ verdedigend goed georganiseerd. Na een doelpuntloze eerste helft nam AZ in de 52e minuut de leiding. Julian van Rijsdam opende de score. De Alkmaarders bleven niet lang aan de leiding, want Feyenoord deed in de 58e minuut al iets terug. Aanvaller Kelvin Neijenhuis was trefzeker.

Door de gelijkmaker lag de wedstrijd weer helemaal open. Het was Feyenoord dat in de 67e minuut voor de tweede keer de trekker overhaalde. Door die goal van Matthew Mparaganda trok de thuisploeg de drie punten naar zich toe.

Opstelling: Christian Gaander; Kiani Inge, Iain de Jongh, Mees Adrichem, Saviola Saffoe (81. Jaden Walden); Julian van Rijsdam (69. Julian Sijbrands), Melle Roede (87. Marios Mylopoulos), Hessel de Wit; Kenzo Riedewald (46. Nigel Fraenk), Thom Steenbergen, Tycho de Wit.

Scoreverloop: 52. Van Rijsdam 0-1, 58. Neijenhuis 1-1, 67. Mparaganda 2-1.

AZ Onder 16 - FC Den Bosch 2-1 (1-1)
Het AZ Onder 16 van trainer Nick van der Velden boekte een overwinning op FC Den Bosch. De Alkmaarders bleven ondanks een veldoverwicht lang op gelijke hoogte met de tegenstander, maar namen in de slotfase het heft in handen.

De thuisploeg nam in de dertiende minuut de leiding. Na een geblokt schot van Yordi van der Velde was Gijs Groot attent en kon hij van dichtbij binnenschieten: 1-0. De Bosschenaren kwamen niet veel later op gelijke hoogte en hielden tot de rust stand.

Na de pauze zocht AZ nadrukkelijk naar een tweede treffer. Zo werd een inzet van Chavarello Hellings knap gekeerd en bracht de doelman ook knap redding toen Rayan Zekri hem probeerde te omspelen. In de 63e minuut kreeg AZ een strafschop, maar ook daarop had de sluitpost een antwoord.

In de 69e minuut viel dan eindelijk de tweede Alkmaarse goal. Massimiliano Frassino kon van randje zestien uithalen en vond de bovenhoek: 2-1. Later waren er nog kansen voor Hellings (kopbal over) en Zekri (schot naast). Die werden gemist, maar AZ had aan de 2-1 genoeg om te winnen.

Opstelling AZ: Finn Molenaar; Latrell Aken (75. Giovanni Dobbe), Quincy Lede, Onne de Flart, Eliav Adjedj (58. Calvin Carrilho); Yordi van der Velde (58. Fadil Alimi), Massimiliano Frassino, Julian Sijbrands (41. Adam Ouaziz); Chavarello Hellings, Gijs Groot (75. Timme Elffers), Derryl Hupsel (41. Rayan Zekri).

Scoreverloop: 13. Groot 1-0, 22. FC Den Bosch 1-1, 69. Frassino 2-1.

AZ Onder 15 - FC Utrecht 1-0 (0-0)
AZ Onder 15 - onder leiding van Sander Veraart - wist zaterdag tegenstander FC Utrecht te verslaan. Na een doelpuntloze eerste helft met kansen over en weer, kwam AZ in de tweede helft op voorsprong. Een mooie treffer besliste de wedstrijd in het voordeel van AZ: 1-0.

AZ begon sterk aan de wedstrijd. Met hoge druk zette de Alkmaarders de tegenstander voortdurend vast. Nog geen twee minuten later kwam AZ tot zijn eerste echte kans; Nuur Mahamed Ahmed passeerde zijn man op de flank en schoof de bal maar net voorlangs het doel.

In de achtste minuut creëerde AZ opnieuw een kans. Spits Donny van der Lijcke haalde hard uit, maar de doelman van Utrecht, Mike Hoppenbrouwers, wist de bal te keren. Tot de 35e minuut was het spelbeeld vrijwel hetzelfde. FC Utrecht kwam nauwelijks over de eigen helft en AZ bleef de druk opvoeren. Tot grote kansen kwam het echter niet.

Vlak voor rust wist Utrecht pas gevaarlijk te worden, via meerdere voorzetten van de buitenspelers. AZ-doelman Quenten Attigah lette echter goed op en bracht redding op een kopbal van Utrecht aanvaller Adam Attallihi. Zo eindigde de eerste helft in 0-0.

In het tweede bedrijf schoot FC Utrecht sterk uit de startblokken en kwamen de bezoekers tot meerdere kansen, zonder tot een treffer te komen. De enige goal van de wedstrijd viel pas in minuut 61. Na goed klaarleggen van Dante Blankendaal kon Amani Imhangbe uithalen. Met een goed geplaatste schot, binnenkant voet, schoot hij van net buiten de zestien raak en zette hij AZ op voorsprong: 1-0.

Het daaropvolgende kwartier ging het spel over en weer, maar kwamen beide ploegen nauwelijks tot grote kansen. In de slotminuten van de wedstrijd wist Van der Lijcke door te breken en kwam hij een-op-een met de Utrechtse doelman. Laatstgenoemde bracht echter redding. Zo eindigde de wedstrijd in 1-0 voor de Alkmaarders.

Opstelling AZ: Quenten Attigah; Job Tiebie, Amani Imhangbe, Aebe Morel, Dante Blankendaal; Milo Kadyla (41. Lars Boer), Taecke van Dam van Isselt (47. Cas Jongeneelen), Cas Klop; Nuur Mahamed Ahmed, Donny van der Lijcke, Jahmael Ampofo (41. Janoa Elias).

Scoreverloop: 61. Imhangbe 1-0.

AZ Onder 14 - Ajax 3-5 (0-3)
AZ Onder 14 leed in eigen huis een nederlaag tegen Ajax. Op het AFAS Trainingscomplex werd het 3-5.

De Amsterdammers namen in de elfde minuut de leiding en maakten niet veel later ook de 0-2. AZ zocht naar de aansluitingstreffer, maar moest vlak voor rust opnieuw een tegengoal incasseren.

Kort na de pauze scoorde Ajax opnieuw, maar daarna kwam AZ enigszins terug in de wedstrijd. Door doelpunten van Abutalib Hamid Mohammad in de veertigste en 46e minuut werd het 2-4. Niet veel later verdween alle spanning weer toen Ajax de 2-5 maakte. Charly van Oosterhout scoorde in de slotfase nog de 3-5, maar AZ wist niet dichterbij te komen.

Opstelling AZ: Jaycen Duijcker; Jeremiah Oladoyinbo Ojomo, Henk Schuit, Jim Jansen (50. Christian Simunovic), Nick Perez Mutsaers (36. Jesse van Ruler); Merijn van Dijk, Anton Agafonov (50. Senna van Elst), Joey Plat; Abutalib Hamid Mohammad, Jessey Jay van der Mije (36. Charly van Oosterhout), Mawulom Gota-Toudji (36. Bliss Peters).

Scoreverloop: 11. Ajax 0-1, 13. Ajax 0-2, 29. Ajax 0-3, 38. Ajax 0-4, 40. Hamid Mohammad 1-4, 46. Hamid Mohammad 2-4, 47. Ajax 2-5, 65. Van Oosterhout 3-5.

PEC Zwolle - AZ Onder 13 1-4 (1-3)
AZ Onder 13 heeft in een doelpuntrijke wedstrijd van PEC Zwolle gewonnen. De formatie van Dico Blei was in de eerste minuten al tweemaal trefzeker, zag de tegenstander terugkomen maar won uiteindelijk met 1-4.

Op Sportpark De Elshof werd de ban in de eerste minuut al gebroken toen Musie Mesfun op aangeven van Dinar Ait Errami trefzeker was. De aanvaller scoorde twee minuten later opnieuw. Ditmaal werd hij door Musabe Iliyas Abdusalam in stelling gebracht.

AZ kende zo een droomstart, maar moest in de achtste minuut een tegentreffer incasseren. PEC Zwolle was daarmee terug in de wedstrijd, maar zag de bezoekers in de 31e minuut weer verder afstand nemen. Marrouane Iklil produceerde de 1-3.

Die tussenstand bleef in de tweede helft lange tijd gehandhaafd en leek ook de eindstand te worden. In blessuretijd kwam echter alsnog een Alkmaarse goal erbij. Valentijn van Thiel schoot de 1-4 tegen de touwen en zorgde daarmee voor de definitieve beslissing.

Selectie AZ: Bentley Addai, Dinar Ait Errami, Dylan Nsemi, Eray Akkaya, Haïtem El Ghouch, Hatim Elfargoussi, Ian Shaibu, Imran Loukili, Jason Has, Jay Rosenbaum, Jip de Flart, Luca Boon, Marrouane Iklil, Musabe Iliyas Abdusalam, Musie Mesfun, Nino Dos Santos Henriques, Noah Ahannach, Sam Pijlman, Silvijn van der Does, Timo van der Schaar, Valentijn van Thiel.

Scoreverloop: 1. Mesfun 0-1, 3. Mesfun 0-2, 8. PEC Zwolle 1-2, 31. Iklil 1-3, 70+1. Van Thiel 1-4.

PSV - AZ Onder 12 14-11 | Twin Games
Het is AZ Onder 12 zaterdag niet gelukt PSV te verslaan. Het team van trainers Tim Appel en Ivar de Boer ging gelijk op met de Eindhovenaren, maar trok uiteindelijk aan het kortste eind. Op De Herdgang eindigde het Twin Games-duel in 14-11.

Selectie AZ: Berke Ilguy, Chevaino Kamperveen, Daniël Jonker, Davey Smit, Dayne Spaander, De'Vaughn Hansen, Defaino Burke, Elijah Ikedia, Florian Diddens, Iwaynitchyio Asebeh, Jackson Lautenschutz, Kevin Weczera, Kyandro Noslin, Luke Duin, Milan Jonk, Milan Machielsen, Nuri Kose, Rodjany Kranenburg, Sam van Wijk, Sem Meijer, Sven Boon, Tom de Koning, Twan Wijnker, Willem den Heten.

AZ Onder 11 - ADO Den Haag 17-3 | Twin Games
De jongste AZ'ers gingen met ruime cijfers langs ADO Den Haag. In eigen huis kwam de ploeg van Dennis Zwagerman en Dimitri Jolly in het derde Twin Games-blok op stoom en won het met 17-3 van de Zuid-Hollanders.

Selectie AZ: Arthur Metselaar, Danny van der Velde, Denn Vesseur, Jaxx Vreken, Jens List, Jolan Walsma, Jordan Bodt, Justice Riedewald, Kayden Boerleider, Kerim Bakni, Kick van der Waal, Louay Ibn Abderahim, Luca de Voogd, Mahmoud Al Darwish, Matias Bernardos, Meredith Appiah, Noah Ramazan, Riyad Ouadjou, Salim Salamat, Sky Smits, Tijn Nuijens, Tom Frederiks, Tobias Ristra, Zendé Dihalu.