Wie Wat Waar: Gudmundsson, Sowah & Jóhannsson

Laatste Nieuws

02.10.2023

ALKMAAR- In onze wekelijks rubriek Wie Wat Waar houden wij je op de hoogte van de prestaties van oud-AZ’’ers in het buitenland. Met deze week Albert Gudmundsson, Kamal Sowah en Aron Jóhannsson.

Albert Gudmundsson
Albert Gudmundsson was zondag erg belangrijk voor zijn club Genoa CFC in het Serie A-duel met Udinese. In de 14e minuut maakte de aanvaller de eerste treffer van de wedstrijd om zijn ploeg op een 0-1 voorsprong te zetten. Udinese maakte kort daarna gelijk, maar vlak voor rust wist Gudmundsson opnieuw te scoren. Genoa hield uiteindelijk een punt over aan het duel (2-2). Gudmundsson begon dit seizoen elke wedstrijd in de basis en was in acht duels goed voor vier doelpunten en één assist.

Kamal Sowah
Kamal Sowah speelt dit seizoen op huurbasis bij Standard Luik en is daar prima begonnen aan het nieuwe seizoen. Afgelopen weekend was OH Leuven de tegenstander en groeide de Ghanees uit tot matchwinner. In de 81e minuut maakte hij op prachtige wijze de winnende 1-2. Sowah heeft nu in drie wedstrijden bij zijn nieuwe club twee keer gescoord. Ook oud-AZ'er Zinho Vanheusden stond in de basis. De verdediger miste dit seizoen nog geen minuut en is zelfs uitgegroeid tot aanvoerder bij de Belgische club.

Aron Jóhannsson
Aron Jóhannsson speelde zondag met Valur Reykjavik het duel met FH Hafnarfjörður voor de play-offs om het kampioenschap. Daarbij groeide de Amerikaanse IJslander uit tot Man of the Match. De aanvaller gaf de assist op de vroege 1-0, maakte zelf de tussentijdse 3-1 en was opnieuw aangever bij de 4-1. Jóhansson maakte dit seizoen in dertig wedstrijden tot dusverre acht doelpunten en hij gaf acht assists.