Terug naar overzicht

Resultaten Europese tegenstanders: Aston Villa kent goede generale

Laatste Nieuws

23.10.2023

ALKMAAR- AZ kende een goede generale repetitie voor het treffen met Aston Villa met een 3-0 overwinning op sc Heerenveen. Ook Aston Villa wist te winnen in aanloop naar de wedstrijd donderdag. Legia zit daarentegen in een verliesreeks en HŠK Zrinjski Mostar speelde gelijk. De resultaten van AZ's groepsopponenten in hun nationale competities volg je via AZ.nl.

Aston Villa
AZ's eerstvolgende tegenstander boekte afgelopen zondag in eigen stadion een ruime zege op West Ham United FC. Douglas Luiz nam de openingstreffer voor zijn rekening en bezorgde Aston Villa een 1-0 voorsprong bij rust. In de 52e minuut zorgde Luiz met een benutte strafschop voor de 2-0. West Ham deed daarop iets terug, maar dankzij treffers van Ollie Watkins en Leon Bailey boekte Aston Villa een overtuigende 4-1 zege.

Legia Warschau
Legia Warschau wist dit weekend geen resultaat te halen tegen de koploper van de Ekstraklasa Śląsk Wrocław. Voor de rust stond de teller op nul aan beide kanten. In de start van de tweede helft bracht middenvelder Petr Schwarz hier verandering in, waardoor Śląsk Wrocław op voorsprong kwam. Daar bleef het niet bij. De ploeg uit Wrocław maakte in zes minuten tijd drie treffers. Daarmee verloor Legia dus met 4-0, wat de vierde nederlaag op rij betekende.

Zjrinski Mostar
Ook Zrinjski Mostar nam het op tegen de koploper van hun nationale competitie, namelijk FK Borac Banja Luka. In Banja Luka wist geen van beide teams te scoren, waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan. De ploeg uit Mostar is nu zes wedstrijden op rij ongeslagen in de Premijer Liga.