Resultaten Europese tegenstanders (1)

10.10.2023

ALKMAAR- AZ wist de overwinning op Legia Warschau een goed vervolg te geven met de overwinning op Ajax. Aston Villa wist daarentegen haar wedstrijd niet te winnen en Legia Warschau moest opnieuw een nederlaag slikken in de eigen nationale competitie. Zrinjski Mostar won wel. De resultaten van AZ's groepsopponenten in hun nationale competities volg je via AZ.nl.

Aston Villa
AZ's eerstvolgende tegenstander in de groepsfase van de Conference League boekte afgelopen weekend een gelijkspel. Tegen Wolverhampton Wanderers kwam Aston Villa in de 53e minuut op achterstand, maar twee minuten later trok Pau Torres op aangeven van Ollie Watkins de stand alweer gelijk. Bij die stand zou het blijven, waardoor Aston Villa als nummer vijf van Engeland de interlandbreak ingaat.

Zrinjski Mostar
Zrinjski Mostar won maandagavond de vierde wedstrijd op rij in de Premijer Liga. Na de domper tegen Aston Villa op donderdag, waarin de wedstrijd in de 94e minuut verloren ging, herpakte de ploeg zich goed. Tegen FK Sloga Doboj werd het in eigen huis 2-0, dankzij doelpunten van Tomislav Kiš en Ivan Jukić. Eerstgenoemde is in vorm en scoorde voor de derde competitiewedstrijd op rij.

Legia Warschau
AZ's opponent van vorige week donderdag heeft zondag de derde nederlaag op rij geleden. In eigen huis nam Legia Warschau het op tegen Raków Częstochowa. Na een vroege achterstand kwam Legia in de blessuretijd van de eerste helft op gelijke hoogte. In de tweede helft domineerde Legia volledig en kwam Raków niet eens meer tot een schot op doel. Toch ging de uitploeg er met de winst vandoor. Een eigen doelpunt van Rafał Augustyniak bleek de beslissing.