Terug naar overzicht

Resultaten Europese tegenstanders

Laatste Nieuws

03.10.2023

ALKMAAR- Na de overtuigende overwinning op Fortuna Sittard afgelopen zondag staat het volgende duel alweer voor de deur. Donderdag 5 oktober is Legia Warschau de tegenstander in de groepsfase van de Europa UEFA Conference League. De prestaties van de Europese opponenten in de hun nationale competities volg je via AZ.nl.

Legia Warschau 
Legia Warschau is afgelopen weekend haar ongeslagen status verloren en kende daarmee een slechte generale repetitie. De ploeg uit de hoofdstad nam het in een uitwedstrijd op tegen Jagiellonia Białystok. Met twee doelpunten uit twee schoten op doel in de gehele wedstrijd was de thuisploeg dodelijk effectief. Legia wist daar niks tegenover te zetten en moest de wedstrijd zelfs afmaken met tien man, nadat Marco Buch zijn tweede gele kaart ontving in de slotfase. Daarmee staat Legia nu tweede in de Ekstraklase, maar heeft het nog wel een inhaalwedstrijd tegoed waarmee de koppositie heroverd zou kunnen worden. 

Aston Villa
Aston Villa won afgelopen weekend op overtuigende wijze van Brighton & Hove Albion FC. Bij de rust stond Aston Villa al met 3-0 voor en het zou uiteindelijk liefst 6-1 worden. Ollie Watkins was met een hattrick de grote man. Aston Villa de laatste tien Premier League-thuiswedstrijden allemaal en bezet momenteel de vijfde plek in de Premier League. 


HŠK Zrinjski Mostar
Niet alleen AZ speelde afgelopen week een inhaalduel, ook Zrinjski moest twee keer aan de bak. Op woensdag werd er met 2-4 van AZ's oude bekende FK Tuzla City gewonnen. Op zondag was vervolgens FK Igman de tegenstander. Ook deze wedstrijd eindigde in winst, waardoor Zrinjski zes punten in vier dagen tijd pakte. Tomislav Kiš was met de enige twee treffers van de wedstrijd de gevierde man.