EINDHOVEN- AZ Onder 18 heeft zaterdag gelijkgespeeld tegen PSV. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld ging op De Herdgang lange tijd aan de leiding, maar zag de Eindhovenaren met de slotfase in zicht weer langszij komen: 2-2.

De opponent uit de lichtstad wist in de 22e minuut op voorsprong te komen door een treffer van Jordy Bawuah. Daarna was het al snel AZ dat de controle overnam. In de 32e minuut profiteerde Julian Oerip van een fout van doelman Tijn Smolenaars en zette hij de 1-1 op het scorebord. Vlak voor rust nam AZ de leiding toen Wassim Bouziane de trekker overhaalde: 1-2.

Tegentreffer
De Alkmaarders gingen zodoende met een goed gevoel de rust in. In het tweede bedrijf kon AZ de voorsprong lange tijd vasthouden, maar moest het in de 74e minuut toch een tweede tegentreffer incasseren. Invaller Fabio Kluit wist doelman Tristan Kuijsten te kloppen en produceerde daarmee de 2-2.

Remise
In de slotfase maakte AZ nog aanspraak op een overwinning, maar het lukte de ploeg niet een derde goal te maken. Zo eindigde het duel in Noord-Brabant in een remise.

PSV - AZ Onder 18 2-2 (1-2)

Opstelling AZ: Tristan Kuijsten; Elijah Dijkstra, Rayan Atikallah, Joeri Oud, Jeremiah Esajas; Ilias Splinter (74. Kasper Boogaard), Julian Oerip, Lev Lenssen; Anthony Smits (74. Deacon van der Klaauw), Yoël van den Ban (90. Bohdan Budko), Wassim Bouziane.

Scoreverloop: 22. Bawuah 1-0, 32. Oerip 1-1, 41. Bouziane 1-2, 74. Kluit 2-2.