Koploper AZ Onder 18 wint ook bij Feyenoord

07.10.2023

ROTTERDAM- Koploper AZ Onder 18 heeft zaterdag zijn vierde zege van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld was op Sportcomplex Varkenoord met 0-1 te sterk voor Feyenoord.

Het treffen in de havenstad was een belangrijke. Bij winst zou AZ verder afstand nemen van een concurrent, terwijl Feyenoord juist een positief resultaat nodig had om aansluiting te vinden.

Doorbraak
De ploegen waren aan elkaar gewaagd en wisten in de eerste helft nog geen doorbraak te forceren. Tien minuten na de pauze was het AZ dat de eerste klap uitdeelde toen Jasper Hartog tot scoren kwam: 0-1.

Driepunter
AZ kreeg hierna kansen de topper in het slot te gooien, maar slaagde hier niet in. Zo bleef de wedstrijd tot de laatste minuut spannend, maar wist AZ de belangrijke driepunter over de streep te trekken.

Dertien punten
Door de overwinning staat AZ nu op dertien punten uit vijf wedstrijden. De achtervolgers zijn Vitesse met negen punten Ajax - dat een wedstrijd minder speelde - met acht punten.

Feyenoord - AZ Onder 18 0-1 (0-0)

Opstelling AZ: Tristan Kuijsten; Elijah Dijkstra, Rayan Atikallah, Joeri Oud, Jeremiah Esajas; Enoch Mastoras, Julian Oerip (89. Bohdan Budko), Lev Lenssen (84. Kasper Boogaard); Jasper Hartog, Yoël van den Ban (87. Wilmer Olofsson), Wassim Bouziane (46. Anthony Smits).

Scoreverloop: 55. Hartog 0-1.