AZ Vrouwen incasseren eerste nederlaag van het seizoen

01.10.2023

EINDHOVEN- Op een zonovergoten PSV Campus De Herdgang incasseerden de AZ vrouwen zondagmiddag de eerste nederlaag van het seizoen. In Eindhoven waren de PSV Vrouwen met 5-1 te sterk. De enige goal aan Alkmaarse zijde kwam van de voet van Romaissa Boukakar.

Net te kort
De eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd was voor AZ. In de achtste minuut ging Boukakar alleen op het doel af na een pass van Floor Spaan. PSV-keepster Lisan Alkemade reageerde echter adequaat en was net op tijd bij de bal om een serieuze kans te verhelpen.

Achterstand
Een moment later kwam PSV vervolgens op voorsprong. De eerste serieuze kans voor de thuisploeg resulteerde direct in een goal. Joelle Smits tikte de bal van dichtbij binnen op aangeven van Zera Hulswit.

Ongelukkig
In het eerste halfuur kwam AZ moeilijk in hun spel. PSV werd via verschillende kansjes gevaarlijk, maar AZ-Keepster Femke Liefting voorkwam met een aantal ingrepen dat de thuisploeg de voorsprong uit kon breiden. In de 23e minuut lukte dat eindelijk toch, op zeer ongelukkige wijze. Een schot van Melanie Broos werd door Karlijn Woons van richting veranderd en belandde achter Liefting in het doel: 2-0.

PSV loopt uit
Nog geen tien minuten later was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Een fraai afstandsschot van Hulswit werd in eerste instantie op knappe wijze gekeerd door Liefting, maar in de rebound was het opnieuw Smits die alert reageerde en de bal van dichtbij binnentikte. Kort daarop was het wederom de nummer 9 van PSV, Smits, die de bal na een snelle omschakeling op aangeven van Hulswit kon binnen schieten. Daarmee tekenende de Eindhovense voor de 4-0 en een hattrick. AZ zocht uiteindelijk de kleedkamer op met een 5-0 achterstand, door een goal van Nina Nijstad.

Liefting belangrijk
AZ-trainer Mark de Vries voerde in de tweede helft de nodige wissels door. Met de nieuwe namen in het veld lukte het AZ beter grip te krijgen op PSV. Toch lukte het de thuisploeg een aantal keer gevaarlijk te worden. Liefting keepte echter een sterke wedstrijd. Met enkele goede reddingen wist de doelvrouw de schade te beperken.

Op jacht naar een eretreffer
Na een klein uur spelen kreeg AZ via invaller Veerle van der Most de mogelijkheid om iets terug te doen. Van der Most werd diep gestuurd en ging alleen op het Eindhovense doel af. Het schot wat volgde van Van der Most werd uiteindelijk gepakt door Alkemade.

Prachtige goal
Het harde werken van AZ werd uiteindelijk beloond. In de 78e minuut was het Boukakar die namens AZ de 5-1 scoorde. Een prachtig afstandsschot vanaf de rechterkant kon door Alkemade niet worden gestopt.

Vizier op Fortuna
In het restant van de tweede helft kwam zowel AZ als PSV niet meer in de buurt van een goal. Daarmee incasseren de AZ Vrouwen de eerste nederlaag van het seizoen. Volgende week vrijdag 6 oktober staat de volgende wedstrijd van de AZ Vrouwen op het programma. Op het AFAS Trainingscomplex wordt om 19:30 afgetrapt tegen Fortuna Sittard. Kaarten bestellen voor dit duel kan via deze link of op de dag zelf aan de poort.

PSV Vrouwen - AZ Vrouwen 5-1 (5-0)

Azerion Vrouwen Eredivisie

Opstelling AZ Vrouwen: Femke Liefting; Ginia Caprino (46. Camie Mol), Djoeke de Ridder (56. Robin Blom), Karlijn Woons, Yaël Mollink; Isa Colin (63. Manique de Vette), Maudy Stoop, Annemiek Kruijthof; Romaissa Boukakar, Floor Spaan (46. Veerle van der Most), Isa Dekker (80. Desiree van Lunteren).
Opstelling PSV Vrouwen: Lisan Alkemade; Nadia Coolen (61. Senna Koeleman), Gwyneth Hendriks, Siri Worm (61. Suzanne Giesen), Melanie Bross; Nina Nijstad, Laura Strik, Maxime Snellenberg (80. Shanique Dessing); Zera Hulswit, Joëlle Smits (80. Fleur Stoit), Chimera Ripa (80. Indiah-Paige Riley).

Scoreverloop: 9, Smits 1-0, 23. Woons 2-0 (e.d.), 28. Smits 3-0, 35. Smits 4-0, 42. Nijstad 5-0, 78. Boukakar 5-1.
Scheidsrechter: Lizzy van der Helm

Foto's: Soccrates Images