AZ verliest van NEC

06.12.2023

ALKMAAR- AZ heeft woensdagavond niet voor een stunt kunnen zorgen tegen NEC Nijmegen. In het AFAS Stadion bleef het bij 1-2 voor de bezoekers.

De wedstrijd was op 29 oktober gestaakt nadat Bas Dost op het veld bleef liggen en medische hulp nodig had. Het duel werd woensdagavond hervat in de 90e minuut. De klok begon op 89:54 minuten.

Wissels
AZ had al vijf keer gewisseld in de wedstrijd tegen NEC, maar moest noodgedwongen twee wijzigingen doorvoeren in het elftal dat de wedstrijd had geëindigd. De geblesseerde Riechedly Bazoer en de zieke Denso Kasius werden vervangen voor Tiago Dantas en Mexx Meerdink. Op de bank namen Maxim Dekker en Hobie Verhulst plaats voor Ibrahim Sadiq en Sem Westerveld.

Scheidsrechtersbal
De wedstrijd werd hervat met een scheidsrechtersbal in het voordeel van NEC. AZ nam het balbezit direct over en ging vol in de aanval. Ruben van Bommel haalde uit, maar zijn schot werd geblokt en kon ook door een teamgenoot niet worden binnengetikt. Een schot van Dantas werd geblokt en even later kreeg Meerdink nog een enorme kans. Na een corner bleef de bal hangen en haalde de aanvaller uit, maar zijn inzet vloog over. Daarmee eindigde het in 1-2 in Alkmaar.

AZ - NEC 1-2 (0-2)
Eredivisie

Opstelling AZ bij de hervatting: Mathew Ryan; Bruno Martins Indi, David Møller Wolfe; Tiago Dantas, Jordy Clasie, Kenzo Goudmijn; Dani de Wit, Jens Odgaard, Mexx Meerdink, Vangelis Pavlidis, Ruben van Bommel.

Opstelling NEC bij de hervatting: Jasper Cillessen, Philippe Sandler, Mathias Ross, Youri Baas, Mees Hoedemakers, Elayis Tavsan, Magnus Mattsson, Bram Nuytinck, Kodai Sano, Calvin Verdonk, Dirk Proper.

Scoreverloop: 11. Dost 0-1, 31. Mattsson 0-2, 57. Pavlidis 1-2.