AZ Onder 15 verliest van PSV

14.11.2023

ZAANSTAD- AZ Onder 15 is dinsdag onderuit gegaan tegen PSV. De ploeg van trainer Sander Veraart kwam in de eerste helft al op een ruime achterstand. Na rust leken de AZ'ers het weer spannend te kunnen maken, maar zorgde een nieuwe tegengoal voor de beslissing: 1-4.

Op het AFAS Trainingscomplex kwam PSV al vroeg op een ruimte voorsprong. De Eindhovenaren waren in de vijfde minuut al trefzeker met een schot van binnen het strafschopgebied, waarna de marge in de achttiende minuut werd verdubbeld: 0-2.

Opnieuw raak
AZ kreeg moeilijk druk op de bal, maar wist desondanks de aanval te zoeken. In de 21e minuut leverde dat een gevaarlijke situatie op, waarin Cas Klop naast schoot. Eén minuut later sloeg PSV nogmaals toe. De bezoekers kregen een strafschop en die werd benut: 0-3.

Ander gezicht
Na de pauze liet AZ een ander gezicht zien. Zo kreeg Van der Lijcke al snel een grote kans, maar ging zijn inzet naast. Kort daarna werd een strakke en gevaarlijke voorzet van Jahmael Ampofo ternauwernood niet geraakt, waardoor de bal voorlangs ging. In de 54e minuut kwam AZ weer terug in de wedstrijd. De thuisploeg kreeg een hoekschop en die werd binnen gekopt door Dex Klaverdijk: 1-3.

Tweede strafschop
AZ kwam beter in de wedstrijd, totdat PSV in de 65e minuut een tweede strafschop kreeg. Die werd door de Brabanders benut, waardoor de stand op 1-4 kwam. In de slotfase wist AZ geen vuist meer te maken, waardoor de nederlaag een feit was.

AZ Onder 15 - PSV 1-4 (0-3)

Opstelling AZ: Quenten Attigah; Christian Goring, Amani Imhangbe, Aebe Morel, Lars Boer (41. Merijn van Dijk); Joey Plat (41. Mahamed Ahmed), Cas Klop (41. Taecke van Dam van Isselt), Cas Jongeneelen; Nuur Mahamed Ahmed (22. Jahmael Ampofo), Donny van der Lijcke (22. Dex Klaverdijk), Ties Kemna (41. Van der Lijcke).

Scoreverloop: 6. PSV 0-1, 18. PSV 0-2, PSV 0-3 (pen.), 54. Klaverdijk 1-3, 65. PSV 1-4 (pen.)