AZ-duo debuteert in Jong Oranje Resultaten internationals

13.10.2023

ALKMAAR- Tijdens de interlandperiode vliegen verschillende AZ'ers uit voor wedstrijden met hun nationale ploeg. Op AZ.nl houden we je op de hoogte van hun prestaties.

VRIJDAG
Japan
Japan speelde vrijdagmiddag een vriendschappelijke interland met Canada ter voorbereiding op de WK kwalificatie-wedstrijden in november. De Japanners wonnen het duel met 4-1. Yukinari Sugawara keek vanaf de bank toe naar zijn landgenoten.

DONDERDAG
Jong Oranje
Myron van Brederode maakte donderdagmiddag in Georgië zijn debuut voor Jong Oranje. Samen met Ruben van Bommel startte hij in het basiselftal van Michael Reiziger. Ernest Poku mocht in de 68e minuut invallen en daarmee maakte ook hij zijn debuut. Doelman Rome-Jayden Owusu-Oduro keek vanaf de tribune toe naar zijn teamgenoten. De Nederlandse talenten wonnen met 0-3 van Georgië en staan daarmee ongeslagen op de eerste plek in Groep C van de EK-kwalificatie.

Jong Noorwegen
David Møller Wolfe speelde donderdagavond met zijn landgenoten een oefenduel in en tegen Jong Oostenrijk. De tegenstander kwam in de veertiende minuut op 1-0 voorsprong. Pas in de slotfase van de wedstrijd wisten de Noren terug te slaan, dankzij twee treffers van Thelo Aasgaard en Lasse Nordås. Met het oefenduel bereiden de Noren zich voor op de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Italië op dinsdag 17 oktober. Møller Wolfe deed alleen in het eerste bedrijf mee.