Terug naar overzicht

AZ Voetbalschool gaat samenwerken met DSV Concordia

Laatste Nieuws

08.11.2023

ALKMAAR- DSV Concordia uit Delft is de nieuwste partner van de AZ Voetbalschool. De overeenkomst werd getekend in het AFAS Stadion door afgevaardigden van beide clubs.

De AZ Voetbalschool is een samenwerking tussen AZ en amateurverenigingen in de regio. Door kennis te delen wordt het voetbalniveau in Noord-Holland en daarbuiten gezamenlijk naar een hoger plan getild. 

Positieve gesprekken
Het contact tussen beide clubs verliep erg soepel. “Vanuit ons bestuur is de samenwerking met AZ geïntroduceerd en hebben wij positieve gesprekken gevoerd met Dennis Zwagerman'', geeft Concordia voorzitter Sierk Coolsma aan. “Hij vertelde ons welke ondersteuning wij konden krijgen vanuit Alkmaar en wij voelden direct dat deze samenwerking beide partijen ten goede zou komen.''

Kwaliteit en kennis vergroten
“AZ is met de jeugdopleiding de laatste jaren uitgegroeid tot misschien wel de beste van Nederland. Concordia heeft jaren geleden een ontwikkeling gestart om de opleiding van jeugdspelers te professionaliseren. Dat is ooit begonnen door gediplomeerde jeugdtrainers aan te nemen, jeugdtrainers opleidingen aan te bieden en afgelopen zomer met het aanstellen van een hoofd jeugdopleiding. De samenwerking met AZ is een volgende stap. Met deze overeenkomst kunnen we de kwaliteit en kennis vergroten van onze jeugdtrainers, AZ biedt hiervoor haar kennis aan. We zijn best trots op deze nieuwe samenwerking voor onze jeugd'', aldus Coolsma.

Zwagerman: 'Bijdragen aan de doelen van de club'
“Concordia is de afgelopen jaren een andere weg ingeslagen, met duidelijke voetbal spelprincipes, die aansluiten bij hoe wij de samenwerking met een amateurclub willen zien'', vertelt Dennis Zwagerman, AZ-trainer en nauw betrokken bij de AZ Voetbalschool. ''De mensen bij Concordia tonen zich betrokken en staan ervoor open om te leren. Wij willen graag met onze kennis bijdragen aan de doelen van de club, zodat de vereniging een volgende stap kan zetten met hun voetbalvisie."

Aanmelden

Is uw vereniging nog geen lid van de AZ Voetbalschool en heeft u interesse in deelname? Of wilt u meer informatie over de AZ Voetbalschool? Kijk dan op AZ.nl/Voetbalschool of mail naar voetbalschool@az.nl.

Foto's: Ed van de Pol / 
www.edvandepol.nl