Terug naar overzicht

AZ Jeugd: Onder 14 boekt ruime zege, Onder 13 en Onder 18 onderuit

Laatste Nieuws

01.11.2023

ZAANSTAD- Midweeks stonden voor de AZ Jeugd drie duels op het programma. AZ Onder 13 speelde dinsdag al in de competitie tegen Feyenoord, waarna woensdag ook de Onder 18- en Onder 14-selecties in actie kwamen. AZ Onder 18 stond in eigen huis tegenover FC Volendam en AZ Onder 14 ging voor een bekerduel naar SV Houten.

WOENSDAG:
AZ Onder 18 - FC Volendam* 2-2 (*w.n.s.) | KNVB Beker
AZ Onder 18 verloor woensdagavond na een 2-2 gelijkspel met strafschoppen van FC Volendam. Deze bekerwedstrijd bleef tot op het laatste moment spannend. De doelpuntenmakers in reguliere speeltijd aan Alkmaarse zijde waren Julian Oerip en Deacon van der Klaauw. Klik hier voor het volledige wedstrijdverslag.

S.V. Houten - AZ Onder 14 0-3 (0-2) | KNVB Beker
Op bezoek bij S.V. Houten boekte AZ Onder 14 een ruime overwinning. De thuisploeg werd met 0-3 verslagen. Het team van Juryan Zandvliet startte goed aan de wedstrijd en bepaalde het spel op de helft van de tegenstander, maar liet het scoren vooralsnog na.

Vlak voor rust waren daar dan toch de doelpunten. Op aangeven van Mawulom Gota-Toudji, maakte Jim Jansen de openingsgoal: 0-1. Nog geen drie minuten zorgde Henk Schuit voor de 0-2 en zochten de ploegen met deze stand de kleedkamers op.

In de tweede helft liepen de bezoekers nog verder uit. Zo kwam de derde Alkmaarse treffer op naam van Nick Perez Mutsaers. In de slotfase kregen de bezoekers een rode kaart. Doelman Brad Nederlof beging een overtreding buiten het zestienmetergebied op een doorgebroken speler en ontving hiervoor directe rode kaart. Het zou echter geen invloed meer hebben op de wedstrijd, dat al eerder beslist was in het voordeel van AZ. Eindstand 0:3.

Opstelling AZ: Sem Stekelenburg (60. Brad Nederlof); Jesse van Ruler (36. Senna van Elst), Christian Simunovic, Henk Schuit (53. Willem Schuit), Nick Perez Mutsaers; Joey Plat, Jim Jansen, Charly van Oosterhout (46. Ty Tosch); Abutalib Hamid Mohammad (33. Bliss Peters), Jessey Jay van der Mije (53.Abutalib Hamid Mohammad), Mawulom Gota-Toudji (53. Jeano Vos).

Scoreverloop: 29. Jim Jansen 0-1, 32. Henk Schuit 0-2, 53. Nick Perez Mutsaers 0-3.
Rode Kaart: Nederlof (AZ).

DINSDAG:
Feyenoord - AZ Onder 13 1-0 (1-0)

AZ Onder 13 verloor dinsdag een belangrijke krachtmeting met Feyenoord. De ploeg van trainer Dico Blei ging op Sportcomplex Varkenoord in een spannende wedstrijd met 1-0 onderuit.

De Alkmaarders gingen als koploper de ontmoeting in. Feyenoord stond op een tweede plaats met evenzoveel punten, maar een minder doelsaldo. Dat de ploegen elkaar nauwelijks ontlopen was ook op het veld te zien. Wel kwam de thuisploeg in de achtste minuut al aan de leiding, waardoor AZ in de achtervolging moest.

AZ groeide in de wedstrijd en was op jacht naar een doelpunt. Ondanks een aantal kansen bleef de gelijkmaker echter uit, waardoor Feyenoord de kraker met een minimaal verschil won.

Selectie AZ: Bentley Addai, Dinar Ait Errami, Dylan Nsemi, Erray Akkaya, Haïtem El Ghouch, Hatim Elfargoussi, Ian Shaibu, Imran Loukili, Jason Has, Jay Rosenbaum, Jip de Flart, Luca Boon, Marrouane Iklil, Musabe Iliyas Abdusalam, Musie Mesfun, Nino Dos Santos Henriques, Noah Ahannach, Sam Pijlman, Silvijn van der Does, Timo van der Schaar, Valentijn van Thiel.

Scoreverloop: 8. Feyenoord 1-0.