AZ Jeugd: Foutloze speelronde met zes zeges

04.11.2023

ZAANSTAD- De AZ Jeugdopleiding schitterde afgelopen zaterdag 4 november. Alle zes competitieduels werden namelijk gewonnen. Zo versloeg de Onder 11 tegenstander PEC Zwolle, boekte zowel de Onder 14 als de Onder 15 een 3-1 thuiszege, de Onder 13 en Onder 17 namen drie punten mee terug naar Alkmaar en de Onder 18 blijft koploper na een zege op Vitesse.

AZ Onder 18 - Vitesse 2-0 (0-0)
AZ Onder 18 boekte in eigen huis een knappe overwinning op Vitesse en blijft koploper van de competitie. Na een doelpuntloze eerste helft toonden de Alkmaarders zich dominant in het tweede bedrijf en versloeg het de ploeg uit Arnhem met 2-0. Klik hier voor een volledig wedstrijdverslag.

Alphense Boys - AZ Onder 17 1-3 (0-1)
AZ Onder 17 boekte een uitzege op bezoek in Alphen aan Den Rijn. De formatie van Tim Roest was met 1-3 te sterk voor tegenstander Alphense Boys.

Het was even wachten op doelpunten, maar na 38 minuten opende Hessel de Wit namens AZ de score op aangegeven van Saviola Saffoe: 0-1. Zo gingen de Alkmaarders met een voorsprong de rust in. De overwinning kwam geen moment in gevaar, aangezien de tweede Alkmaarse goal meteen aan het begin van de tweede helft viel.

De Wit was opnieuw betrokken bij het doelpunt. Ditmaal was hij de aangever en werkte invaller Nigel Fraenk de 0-2 binnen. Vlak daarna kwamen de bezoekers uit Alkmaar zelfs op 0-3. Middenvelder Elias Hazir benutte een gegeven strafschop en maakte zo de derde AZ-goal.

In de slotfase kon de thuisploeg nog iets terugdoen. Na een ongelukkige handsbal kreeg ook de ploeg uit Alphen aan Den Rijn een penalty en werd het 1-3. Dit was tevens de eindstand.

Opstelling AZ: Christian Gaander; Kiani Inge, Iain de Jongh, Elias Hazir, Saviola Saffoe; Hessel de Wit, Julian van Rijsdam (55. Julian Sijbrands), Mees Adrichem (46. Joran Telleman); Melle Roede (82. Jaden Walden), Thom Steenbergen, Tycho de Wit (46. Nigel Fraenk).

Scoreverloop: 38. De Wit 0-1, 48. Fraenk 0-2, 52. Hazir 0-3, 81. Amzieb 1-3.

AZ Onder 15 - Alphense Boys 3-1 (1-1)
AZ Onder 15 toonde zich zaterdag veerkrachtig door een achterstand om te buigen en uiteindelijk tegenstander Alphense Boys met 3-1 te verslaan.

Direct vanaf het eerste fluitsignaal maakte de ploeg van Sander Veraart zijn aanvallende intentie duidelijk met hoge druk op de tegenstander. In het eerste kwartier kwam de thuisploeg tot een drietal kansen, maar de goal bleef uit. Aan de andere kant van het veld kwamen de bezoekers na een half uur spelen op voorsprong door hun eerste kans van de wedstrijd te verzilveren. Aanvaller Wolf Jansen kopte een voorzet raak: 0-1.

AZ liet zich echter niet uit het veld slaan en zocht direct weer de aanval. Aanvankelijk werd een schot van spits Donny van der Lijcke nog gered door de Alphense keeper, maar vlak voor rust was Van der Lijcke toch trefzeker. Met weinig tijd en ruimte schoot hij goed raak in de korte hoek. Zo gingen beide teams met een gelijkspel de rust in.

In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer en kwam AZ binnen 7 minuten op voorsprong. Van der Lijcke brak door op de flank en speelde af op invaller Ties Kemna, die op zijn beurt rustig bleef en de verre hoek vond: 2-1. De thuisploeg nam geen genoegen met één doelpunt verschil en bleef aanzetten. Uit een voorzet zag Van der Lijcke zijn kopbal gekeerd worden door de doelman, maar Amani Imhangbe reageerde alert en schoot de derde Alkmaarse treffer tegen de touwen: 3-1.

Opstelling AZ: Jayden Veenbrink (41. Quenten Attigah) ; Christian Goring (74. Abutalib Hamid Mohammad), Dex Klaverdijk, Aebe Morel, Lars Boer; Cas Jongeneelen, Cas Klop (67. Merijn van Dijk), Taecke van Dam van Isselt (41.Amani Imhangbe); Nuur Mahamed Ahmed (67. Fedde Hartog), Donny van der Lijcke, Jahmael Ampofo (41. Ties Kemna) .

Scoreverloop: 27. Jansen 0-1, 40. Van der Lijcke 1-1, 47. Kemna 2-1, 71. Imhangbe 3-1.

AZ Onder 14 - PSV 3-1 (3-0)
AZ Onder 14 versloeg zaterdag directe concurrent PSV. In eigen huis werd het 3-1 voor het team van trainer Juryan Zandvliet.

De thuisploeg begon sterk en zette hoge druk op PSV. Al in de vijfde minuut viel de eerste Alkmaarse goal. Middenvelder Joey Plat krulde de bal prachtig van buiten de zestien in het doel. Even later bracht Abutalib Hamid Mohammad AZ op 2-0. De nummer zeven brak door en verschalkte de Eindhovense doelman met een bekeken lob.

Nog binnen het kwartier viel de derde goal aan Alkmaarse zijde. Charly van Oosterhout maakte een echte spitsengoal door een moeilijke bal van dichtbij goed binnen te werken: 3-0. Met deze stand op het scorebord gingen beide ploegen de kleedkamers in. Vlak voor rust verrichtte AZ-doelman Sem Stekelenburg nog een geweldige redding op een Eindhovens afstandsschot.

Ook de tweede helft blijft AZ hoog druk zetten op PSV, maar aan Alkmaarse zijde zouden er geen goals meer vallen. De bezoekers kwamen wel nog tot scoren, vanuit een voorzet schoot PSV-er Levi Knebel raak. In de slotfase van de wedstrijd leek Jessey Jay van der Mije nog het vierde AZ-doelpunt te maken, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Eindstand: 3-1.

Opstelling AZ: Sem Stekelenburg; Nick Perez Mutsaers, Christian Simunovic, Henk Schuit, Jeano Vos (54. Jim Jansen); Joey Plat, Merijn van Dijk (69. Bliss Peters), Senna van Elst (54. Jesse van Ruler); Abutalib Hamid Mohammad, Charly van Oosterhout (54. Jessey Jay van der Mije), Mawulom Gota-Toudji.

Scoreverloop: 5. Plat 1-0, 11. Hamid Mohammad 2-0, 14. Van Oosterhout 3-0, 57. Levi Knebel 3-1.

De Graafschap - AZ Onder 13 1-2 (0-1)
Ook AZ Onder 13 boekte zaterdag een overwinning. Op bezoek bij De Graafschap wist de ploeg van Dico Blei in blessuretijd de drie punten uit het vuur te slepen: 1-2.

De Alkmaarders kwamen na 27 minuten spelen op voorsprong. Vleugelspeler Musabe Iliyas Abdusalam was trefzeker op aangeven van rechtsback Timo van der Schaar. Dit was de enige goal van de eerste helft.

In het tweede bedrijf kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Ondanks meerdere kansen leek de wedstrijd af te streven op een gelijkspel. In de blessuretijd kwam de beslissende goal alsnog. Dinar Ait Errami nam een vrije trap en raakte de onderkant van de lat, waarna een speler van De Graafschap de bal onder druk van AZ in eigen doel werkte. Zo eindigde het duel in een overwinning voor de Alkmaarders: 1-2.

Selectie AZ: Bentley Addai, Dinar Ait Errami, Dylan Nsemi, Erray Akkaya, Haïtem El Ghouch, Hatim Elfargoussi, Ian Shaibu, Imran Loukili, Jason Has, Jay Rosenbaum, Jip de Flart, Luca Boon, Marrouane Iklil, Musabe Iliyas Abdusalam, Musie Mesfun, Nino Dos Santos Henriques, Noah Ahannach, Sam Pijlman, Silvijn van der Does, Timo van der Schaar, Valentijn van Thiel.

Scoreverloop: 29. Iliyas Abdusalam 0-1, 43. De Graafschap 1-1, 70+3 De Graafschap 1-2 (e.d.).

AZ Onder 11 - PEC Zwolle 23-3 | Twin Games
Een Twin Games-duel tussen AZ Onder 11 en PEC Zwolle resulteerde in een Alkmaarse overwinning. De ploeg van trainers Dennis Zwagerman en Dimitri Jolly was met 23-3 te sterk voor de blauw-witten.

Selectie AZ: Arthur Metselaar, Danny van der Velde, Denn Vesseur, Jaxx Vreken, Jens List, Jolan Walsma, Jordan Bodt, Justice Riedewald, Kayden Boerleider, Kerim Bakni, Kick van der Waal, Louay Ibn Abderahim, Luca de Voogd, Mahmoud Al Darwish, Matias Bernardos, Meredith Appiah, Noah Ramazan, Riyad Ouadjou, Salim Salamat, Sky Smits, Tijn Nuijens, Tom Frederiks, Tobias Ristra, Zendé Dihalu.