Jong AZ onderuit bij TOP Oss

29.07.2023

OSS- Jong AZ heeft zaterdag in een oefenduel verloren van TOP Oss. In het Frans Heesen Stadion kwam de ploeg van trainer Jan Sierksma na een kwartier al op een ruime achterstand en wist die schade in het restant niet meer te herstellen: 3-1.

De Alkmaarders kenden een slechte start aan het oefenduel, want na zestien minuten stond de thuisploeg al met 3-0 voor. Kostas Doumtsios opende in de vijfde minuut de score, waarna Arthur Allemeersch met een dubbelslag de tweede en derde maakte. Dat deed hij in de veertiende minuut met een kopbal uit een voorzet, waarna hij in de zestiende minuut binnentikte uit een vrije trap.

Inzet geblokt
Na de pauze kwam Jong AZ beter voor de dag en kreeg het al snel een goede kans. Ricuenio Kewal kon van randje zestien uithalen en schoot maar een metertje naast. Ook Maxim Dekker was daarna gevaarlijk. Na een hoekschop kreeg hij zijn hoofd tegen de bal, maar zijn inzet werd geblokt. Aan de overzijde was er ook voor TOP nog een aardige mogelijkheid, maar Hobie Verhulst bracht redding.

Addai en Postma
In het laatste half uur bleef Jong AZ naarstig naar een opening zoeken. Daar ontstonden een paar aardige kansen uit. Zo was Jayden Addai gevaarlijk met een afstandsschot (rakelings over) en werd een voorzet van Loek Postma zowat op de doellijn weggewerkt.

Net bollen
In de 84e minuut deden de beloften wat terug. Damienus Reverson kon op ruim achttien meter van het doel aanleggen voor een schot en deed het net bollen: 3-1. Dat was ook direct het laatste wapenfeit van de wedstrijd, waardoor de zege naar TOP Oss ging.

The Nest
Vrijdag sluit Jong AZ zijn voorbereiding af met een laatste oefenduel. Dan staat de ploeg in het Belgische Roeselare tegenover de beloften van Club Brugge. De aftrap op The Nest - het trainingscomplex van Blauw-Zwart - is om 14:00 uur. Op maandag 14 augustus gaat voor Jong AZ de Keuken Kampioen Divisie van start. Dan speelt het om 20:00 uur in eigen huis tegen Jong FC Utrecht.

TOP Oss - Jong AZ 3-1 (3-0)

Vriendschappelijk duel

Basisopstelling Jong AZ: Hobie Verhulst; Jurre van Aken, Finn Stam, Maxim Dekker, Jeremiah Esajas; Kees Smit, Tom Kerssens, Dave Kwakman; Jayden Addai, Yusuf Barasi, Ro-Zangelo Daal.

Scoreverloop: 5. Doumtsios 1-0, 14. Allemeersch 2-0, 16. Allemeersch 3-0, 84. Reverson 3-1.