AZ Jeugd: oefenzeges op Ajax en Heerenveen

01.07.2023

ZAANSTAD- Voor zes AZ Jeugd-teams stonden zaterdag oefenduels op het programma. Daarin waren Ajax, FC Utrecht en sc Heerenveen de tegenstanders.

AZ Onder 17 - Ajax 1-1
Over drie blokjes van dertig minuten bleven AZ Onder 17 en Ajax met elkaar in balans. Waar AZ aanvankelijk de grootste kansen had waren het toch de Amsterdammers die in de 42e minuut aan de leiding kwamen. De thuisploeg zocht naar de gelijkmaker en vond die in de 85e minuut. Kevin Van Ouytsel kopte raak uit een hoekschop: 1-1.

AZ Onder 16 - Ajax 3-1
AZ Onder 16 boekte een overtuigende oefenzege op Ajax. De ploeg van Nick van der Velden stond halverwege al 2-0 voor en kwam in de tweede helft ook op 3-0. Pas in de laatste minuut deed Ajax iets terug met een benutte strafschop, maar toen kon het al niet meer spannend worden.

AZ Onder 15 - Ajax 3-3
Het oefenduel tussen AZ Onder 15 - Ajax kende geen winnaar. De ploeg van trainer Sander Veraart stond halverwege nog met 3-1 voor, maar zag de opponent uit Amsterdam na de pauze weer langszij komen: 3-3.

Oefendrieluik: AZ Onder 13 - Ajax 4-1 | AZ Onder 13 - FC Utrecht 2-2
AZ Onder 13 heeft in een oefendrieluik op het AFAS Trainingscomplex gewonnen en gelijkgespeeld. De ploeg van trainer Dico Blei won in de eerste wedstrijd met 4-1 van Ajax. Later op de dag was FC Utrecht de tegenstander. Die krachtmeting bleef onbeslist: 2-2.

AZ Onder 12 - sc Heerenveen 21-5 | Twin Games
Het AZ Onder 12 van trainers Ivar de Boer en Tim Appel boekte een ruime overwinning op sc Heerenveen. In een Twin Games-duel werd het 21-5.

AZ Onder 11 - sc Heerenveen 35-0 | Twin Games
Ook de jongste AZ'ers - onder leiding van Dennis Zwagerman en Dimitri Jolly - wonnen van de Friezen. Zij deden dat met nog ruime cijfers en incasseerden geen tegengoal: 35-0.