Wie wat waar: Koopmeiners, Weghorst en Benschop

12.12.2023

ALKMAAR- In onze wekelijks rubriek Wie Wat Waar houden wij je op de hoogte van de prestaties van oud-AZ’’ers in het buitenland. Met deze week Teun Koopmeiners, Wout Weghorst en Charlison Benschop.

Teun Koopmeiners
Teun Koopmeiners stond afgelopen zaterdag tegenover zijn voormalige teamgenoot Tijjani Reijnders. Koopmeiners was belangrijk met een assist. Uit een inworp gooide hij de bal snel naar Ademola Lookman, die Atalanta Bergamo op een 1-0 voorsprong zette. De wedstrijd eindigde na negentig gespeelde minuten in een 3-2 overwinning voor Koopmeiners en zijn team. De middenvelder is dit seizoen in 14 Serie A-wedstrijden bij zes doelpunten betrokken geweest.

Wout Weghorst
Na vier opeenvolgende wedstrijden zonder zege heeft Wout Weghorst afgelopen weekend weer drie punten gepakt met zijn team. Met TSG 1899 Hoffenheim nam hij het op tegen VfL Bochum. Weghorst speelde een cruciale rol bij de openingstreffer. Hoewel zijn schot op doel werd gestopt door de keeper, rolde het dankzij een verdediger het doel in. Hoffenheim won uiteindelijk met 3-1.

Charlison Benschop
Charlison Benschop nam het afgelopen weekend met zijn team Wuppertaler SV op tegen Borussia Mönchengladbach ll. Daarbij zette hij zijn goede vorm door en was hij voor de derde wedstrijd op rij trefzeker. De aanvaller maakte in de 40e minuut de tussentijdse 0-2, wat alweer zijn tiende doelpunt van het seizoen betekende. Ook gaf hij al zeven assists. Uiteindelijk won Wuppertaler met 0-4, waardoor het stijgt naar de zesde plek in de Regionalliga West.