Resultaten Europese tegenstanders (6)

11.12.2023

Alkmaar- De laatste speeldag van de UEFA Europa Conference League groepsfase staat komende donderdag op het programma. Daarin gaat AZ de strijd aan met Legia Warschau om Europese overwintering af te dwingen. De Polen kenden afgelopen weekend een moeizame generale, terwijl Aston Villa een knappe overwinning boekte op Arsenal en HŠK Zrinjski eveneens zegevierde. De resultaten van AZ’’s groepsopponenten in hun nationale competities lees je in deze rubriek.

Legia Warschau
AZ’s tegenstander van aankomende donderdag kende afgelopen weekend een teleurstellende generale repetitie. Legia Warschau nam het zondag op tegen LKS Lodz, de nummer zestien in de Poolse competitie. De ploeg uit Warschau kwam vlak voor rust op een 1-0 achterstand. Opmerkelijk genoeg slaagde het team van Legia er niet in om in de eerste helft een schot op doel te krijgen. In de 51e minuut van de tweede helft wist Legia echter wel te scoren, waardoor de stand gelijk werd getrokken. Ondanks de verschillende doelpogingen in het tweede bedrijf scoorde de Poolse opponent van AZ niet meer.

Aston Villa FC
Aston Villa FC heeft een succesvol weekend achter de rug. The Villans stonden in eigen huis tegenover Arsenal, de nummer twee van de Premier League. In de zevende minuut kwam de ploeg uit Birmingham op een 1-0 voorspong. Beide teams kwamen gedurende de rest van de wedstrijd niet meer tot scoren, waardoor de punten op Villa Park bleven. Op dit moment bezet Aston Villa de derde plek in de Premier League met 35 punten, slechts twee punten achter koploper Liverpool.

HŠK Zrinjski
HŠK Zrinjski heeft na twee opeenvolgende verliespartijen dit weekend een overwinning behaald. De ploeg uit Mostar speelde afgelopen zondag uit tegen Sirokri Brijeg. In de 33e minuut nam Zrinjskieen 0-1 voorsprong, gevolgd door een tweede doelpunt in de tweede helft. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 0-2 overwinning voor de ploeg uit Mostar.