Terug naar overzicht

Jansen: 'Overtuigd dat we goed genoeg zijn'

Laatste Nieuws

15.12.2023

ZAANSTAD- Op het AFAS Trainingscomplex werd vrijdag de voorbereiding voor het Eredivisie-duel tegen PSV opgepakt. Zondagavond om 20:00 uur wordt die wedstrijd in het AFAS Stadion gespeeld. Pascal Jansen blikt vooruit op het duel.

Natuurlijk ging het in Zaanstad eerst nog over de teleurstellende uitschakeling in de UEFA Europa Conference League. Jansen: "We hadden ons uiteraard voorgenomen te overwinteren. Dat hadden we gister in eigen hand, maar hebben we helaas niet voor elkaar kunnen krijgen. We hebben aanvallend te weinig gebracht. Het lukte bij ons niet om in de laatste fase van de aanval echt gevaarlijk te worden. Dat lag aan een stukje nauwkeurigheid."

Owusu-Oduro
Door de blessure van Mathew Ryan maakte Rome-Jayden Owusu-Oduro in de Poolse hoofdstad zijn officiële debuut. Daarover zei de trainer: "Ja, Hobie Verhulst was teleurgesteld, logisch ook. We hebben twee goede doelmannen achter Maty en hebben met ons volle verstand voor Rome gekozen. Hij heeft het goed gedaan. Ik ben zeer tevreden over hoe hij zijn eerste wedstrijd in AZ 1 heeft gespeeld. Het belangrijkste vond ik om te zien dat ik hem zijn natuurlijke gedrag heb zien handhaven."

Impuls

"Met name voor Rome zelf is het natuurlijk fantastisch", ging Jansen verder. "Hij is hier grootgebracht en heeft zijn debuut mogen maken. Hij heeft het heel goed gedaan, want aan de goals kon hij verder niet heel veel doen. In een wedstrijd waar heel veel druk op stond, heeft hij het goed gedaan. Het is ook een impuls voor de jeugdopleiding. Het laat zien dat als je goed speelt bij de jeugd je ook kansen krijgt. Rome staat ook zondag onder de lat."

Blessures
Naast Ryan zitten er wat meer spelers in de lappenmand. "Mees de Wit heeft vandaag voor het eerst weer met de groep getraind", aldus de AZ-trainer. "Dat is goed gegaan. Mayckel Lahdo zit er ook weer aan te komen. De herstelperiode van Maty zal nog enige weken duren. We moeten kijken of dat snel genoeg is om bij de nationale ploeg aan te sluiten met het oog op de Azië Cup. De zwelling gaat langzaam uit z'n gezicht, maar hij moet rustig aan doen. Hij heeft een serieuze operatie gehad."

PSV
Dit weekend wacht een topper in de Eredivisie: AZ - PSV. Jansen: "We kijken ernaar uit om ons als team te revancheren voor donderdag en ons te meten met de beste ploeg in de Eredivisie. Wij zijn ervan overtuigd dat we goed genoeg zijn om PSV de eerste punten af te nemen."

Ongeslagen
"Het is heel bijzonder wat PSV tot dit moment presteert", aldus Jansen. "Ze zeggen ook dat als je blijft winnen, de eerste nederlaag dichterbij komt. Zoals gezegd willen wij ons revancheren. Het is een mooi affiche, tegen een ploeg in vorm. Wij gaan alles op alles zetten om PSV komend weekend te verslaan en om woensdag de bekerronde door te komen, om met een goed gevoel de winterstop in te gaan. Vervolgens gaan we ons opladen voor de tweede seizoenshelft."

Laatste ontmoetingen
AZ wist van de laatste acht ontmoetingen met PSV liefst zesmaal te winnen. Jansen: Dat heeft verschillende redenen. De vorm van de dag speelt altijd een rol. Net als ons plan/ Elke wedstrijd moet je het weer opnieuw bewijzen en weten af te dwingen. PSV is nu een ploeg in vorm, dus we kijken ernaar uit om ons te meten met de op dit moment beste ploeg in de Eredivisie. Het zal een pittige wedstrijd worden."



Live
AZ - PSV begint zondag om 20:00 uur. Het duel bekijk je live op ESPN of volg je via de social media-kanalen van AZ: Instagram, Facebook en X.