BREDA- Jong AZ heeft vrijdagavond de eerste uitwedstrijd van het nieuwe Keuken Kampioen Divisie-seizoen verloren. In het Rat Verlegh Stadion werd het 2-1 voor NAC Breda. Jayden Addai maakte vanaf elf meter de Alkmaarse treffer.

In de eerste wedstrijd van het Keuken Kampioen Divisie-seizoen versloeg Jong AZ de beloften van FC Utrecht. Jayden Addai was met de enige goal van de wedstrijd de matchwinner.

Openingsfase
In de openingsfase in Breda deed Jong AZ aardig mee en kwam het ook tot wat kansjes. Ricuenio Kewal gleed echter uit en schoot daardoor naast. Een kopbal van Jorn Berkhout uit een hoekschop ging naast. Aan de andere kant kwam NAC niet verder dan een poging van Dominik Janošek die hoog over ging. Jong AZ werd vaak teruggedrongen, maar hield goed stand. Een vrije trap van Clint Leemans was een makkelijke prooi voor Daniël Virginio D..

Dubbelslag
In de 41e minuut kwam NAC dan toch op voorsprong. Misha Engel veroorzaakte een penalty en die werd benut door Janošek. Diezelfde Janošek vond nog geen twee minuten later opnieuw het net. Een knappe uithaal zorgde ervoor dat Jong AZ met een 2-0 achterstand de rust inging.

Tweede helft
Aan het begin van de tweede helft liet Jong AZ zich een paar keer zien. Een afstandsschot van Berkhout ging echter over en een kopbal van Engel ging eveneens over het doel van doelman Roy Kortsmit. Aan de andere kant probeerde Jan van den Bergh het met een poging van grote afstand, maar ook hij schoot naast.

Addai
Na 73 minuten gespeeld te hebben, bleef de bal hangen na een hoekschop van Jong AZ. Kwakman schoot tegen de hand van een NAC-verdediger aan en de scheidsrechter wees naar de stip. Addai ging achter de bal staan en faalde niet. De spanning was weer terug in de wedstrijd. Jong AZ zou de laatste tien minuten veelvuldig de bal hebben en ging op zoek naar een opening. Die werd echter niet meer gevonden. De wedstrijd eindigde in 2-1.

De treffer van Jayden Addai was niet genoeg voor een resultaat.

Daal: 'Bleven vechten'

"Het was een lastige wedstrijd", analyseerde Ro-Zangelo Daal na afloop. "Vlak voor rust krijgen we die strafschop tegen en twee minuten later een tweede tegentreffer. Dat is onnodig. We geven de wedstrijd eigenlijk weg. We hebben in de rust afgesproken ons als team terug te knokken. Dat is gelukt. Het is uiteindelijk niet tot een resultaat gekomen, maar we hebben als team laten zien dat we bleven vechten en alles eruit wilden halen. Ik ben trots op het team dat we door bleven gaan."