AZ Jeugd: ruime bekerzege AZ Onder 14

30.08.2023

ZAANSTAD- Het nieuwe seizoen is officieel begonnen. Voor de AZ Jeugd stonden zaterdag, zondag en woensdag de eerste bekerwedstrijden al op de rol. Er werden vier zeges geboekt, maar ook gingen twee ploegen onderuit.

WOENSDAG:
HVV Hollandia - AZ Onder 14 0-6 (0-2)
In een midweeks bekerduel heeft AZ Onder 14 een goed resultaat behaald. De formatie van trainer Juryan Zandvliet bereikte door een 0-6 overwinning op HVV Hollandia de volgende ronde van de KNVB Beker.

AZ opende in de slotfase van de eerste helft de rekening toen Charly van Oosterhout op aangeven van Mawulom Gota-Toudji scoorde. Een paar minuten later waren de rollen omgedraaid toen de 0-2 viel. Ditmaal gaf Van Oosterhout de assist op Gota-Toudji.

Vier minuten na de pauze gooide AZ het bekerduel in het slot. Jessey Jay van der Mije werd door Jesse van Ruler in stelling gebracht en produceerde de 0-3. In de 43e minuut verzilverde Van der Mije vervolgens een strafschop, waarna hij in de 49e minuut ook de 0-5 op het scorebord zette. Abutalib Hamid Mohammad was daarbij de aangever. Het slotakkoord was voor Van Ruler, die na een pass van Van der Mije de 0-6 produceerde.

Opstelling AZ: Sem Stekelenburg (56. Brad Nederlof); Nick Perez Mutsaers (36. Jesse van Ruler), Jim Jansen (56. Willem Schuit), Giel Kappelhof, Jeano Vos (56. Ty Tosch); Merijn van Dijk, Charly van Oosterhout (52. Jeremiah Oladoyinbo Ojomo), Joey Plat (36. Senna van Elst); Abutalib Hamid Mohammad (52. Bliss Peters), Jessey Jay van der Mije, Mawulom Gota-Toudji.

Scoreverloop: 29. Van Oosterhout 0-1, 35. Gota-Toudji 0-2, 39. Van der Mije 0-3, 43. Van der Mije 0-4, 49. Van der Mije 0-5, 69. Van Ruler 0-6.

ZONDAG:
Excelsior Rotterdam* - AZ Onder 16 1-1 (*w.n.s.)
Het is AZ Onder 16 zondag niet gelukt de volgende ronde van de KNVB Beker te bereiken. De ploeg van trainer Nick van der Velden kwam op bezoek bij Excelsior Rotterdam op voorsprong, maar zag de tegenstander langszij komen en later met strafschoppen winnen: 1-1.

AZ kende een goede start en nam in de veertiende minuut de leiding. Het was aanvaller Gijs Groot die de treffer voor zijn rekening nam. De Alkmaarders wisten de voorsprong lang vast te houden, maar slaagden er niet in deze verder uit te bouwen. Wel waren hier – met name in de eerste helft – voldoende kansen voor, waaronder met een penalty die werd gemist.

In de 66e minuut kwam Excelsior met de tegenstoot en dwong daarmee later een penaltyserie af. Excelsior nam de strafschoppen vervolgens beter dan AZ en schakelde de ploeg daarmee uit in het bekertoernooi.

Basisopstelling AZ: Nick Homan; Latrell Aken, Quincy Lede, Damian Dickhaut, Eliav Adjedj; Onne de Flart, Yordi van der Velde, Massimiliano Frassino; Derryl Hupsel, Gijs Groot, Rayan Zekri.

Scoreverloop: 14. Groot 0-1, 66. Excelsior 1-1.

ZATERDAG:
Fortuna Wormerveer - AZ Onder 18 0-4 (0-2)

AZ Onder 18 deed wat het moest doen op bezoek bij Fortuna Wormerveer. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld won het bekerduel met 0-4.

AZ speelde in zijn eerste officiële wedstrijd van het seizoen geduldig toe naar kansen en sloeg vlak voor de onderbreking zijn slag. Mathijs Menu opende in de 42e minuut de score, waarna Gabriel Jongens de marge verdubbelde.

In de tweede helft zou AZ nog tweemaal scoren. Wassim Bouziane maakte er in de 63e minuut 0-3 van en gooide de wedstrijd daarmee in het slot. Anthony Smits bepaalde de eindstand in de laatste minuten op 0-4.

Opstelling AZ: Tristan Kuijsten; Mathijs Menu, Rayan Atikallah (75. Jahlil Lioe-Anji), Joeri Oud, Jesper Zwart; Kasper Boogaard, Bohdan Budko, Lev Lenssen; Deacon van der Klaauw (60. Anthony Smits), Gabriel Jongens, Wassim Bouziane.

Scoreverloop: 42. Menu 0-1, 45. Jongens 0-2, 63. Bouziane 0-3, 90. Smits 0-4.

AZ Onder 17 - Quick Boys 5-0 (3-0)
Ook AZ Onder 17 heeft de volgende ronde van de KNVB Beker bereikt. De ploeg van trainer Tim Roest was in eigen huis met ruime cijfers te sterk voor Quick Boys: 5-0.

Op het AFAS Trainingscomplex maakte AZ al snel het verschil, want na zestien minuten stond de 2-0 al op het scorebord. Hessel de Wit opende in de dertiende minuut de rekening, waarna ook Kiani Inge kort daarna toesloeg. AZ bleef bovenliggend en kwam in de 32e minuut ook op 3-0. Aanvoerder Elias Hazir was de doelpuntenmaker.

Kort na de aftrap van de tweede helft viel ook de 4-0. Thom Steenbergen was attent bij een rebound en drukte simpel af. In het laatste kwartier viel ook nog een vijfde treffer. AZ kreeg een strafschop en die werd feilloos benut door Saviola Saffoe.

Opstelling AZ: Finn Molenaar; Kiani Inge (75. Melle Roede), Iain de Jongh, Kevin Van Ouytsel (60. Eli Daddy), Saviola Saffoe; Julian van Rijsdam (46. Julian Sijbrands), Hessel de Wit, Elias Hazir; Nigel Fraenk (60. Jesse Larooi), Thom Steenbergen (60. Joran Telleman), Tycho de Wit.

Scoreverloop: 13. Hessel de Wit 1-0, 16. Inge 2-0, 32. Hazir 3-0, 53. Steenbergen 4-0, 78. Saffoe 5-0 (pen.)

AZ Onder 15 - Excelsior Rotterdam* 2-2 (1-1) (*w.n.s.)
Het bekertoernooi is voor AZ Onder 15 tot een vroegtijdig einde gekomen. De ploeg van trainer Sander Veraart bleef in balans met Excelsior Rotterdam (2-2) en trok in de daaropvolgende strafschoppenserie aan het kortste eind.

De thuisploeg kende een sterke start en nam in de negende minuut de leiding. Abutalib Hamid Mohammad had vanaf de rechterflank een goede pass op Donny van der Lijcke in huis. De spits controleerde de bal en schoot rustig binnen: 1-0. AZ had de wedstrijd hierna aardig onder controle, maar zag Excelsior in de 34e minuut langszij komen. Na de pauze kwamen de Rotterdammers zelfs op voorsprong en moest AZ plots in de achtervolging.

Kort na de 1-2 sloegen de Alkmaarders al een belangrijke slag. Taecke van Dam van Isselt kwam randje zestien aan de bal en vond de hoek: 2-2. Daarna waren er voor beide teams kansen om weer op voorsprong te komen. Zo moest Jaycen Duijcker in de korte hoek redden bij een inzet van Kaan Sahiner en ging een omhaal van Van Dam van Isselt naast. In de laatste minuten was er nog een goede kans voor Hamid Mohammad, maar hij schoot in het zijnet.

Het bekerduel kwam aan op een een strafschoppenserie en ook daar golfde het over en weer. AZ kwam door een gemiste inzet op achterstand, waarna Duijcker met een redding de opgelopen schade wist te herstellen. Excelsior raakte daarna de lat, maar het lukte AZ niet de wedstrijd te beslissen. Ook AZ zag een strafschop worden gekeerd. De Rotterdamse goalie zou uiteindelijk matchwinner worden, want hij stopte ook de achtste strafschop en schakelde AZ Onder 15 zo uit in het bekertoernooi.

Opstelling AZ: Jaycen Duijcker; Dex Klaverdijk (41. Christian Göring), Aebe Morel, Amani Imhangbe, Lars Boer; Milo Kadyla (41. Taecke van Dam van Isselt), Cas Jongeneelen, Cas Klop; Abutalib Hamid Mohammad, Donny van der Lijcke, Jahmael Ampofo (41. Dante Blankendaal).

Scoreverloop: 9. Van der Lijcke 1-0, 34. Excelsior 1-1, 49. Excelsior 1-2, 51. Van Dam van Isselt 2-2.

ADO Den Haag - AZ Onder 13 0-5 (0-3)
Het AZ Onder 13 van trainer Dico Blei ging zaterdag overtuigend langs ADO Den Haag. Op bezoek in de hofstad wonnen de Alkmaarders het bekerduel met 0-5.

In de zevende minuut werd de ban al gebroken toen Silvijn van der Does - op aangeven van Dinar Ait Errami - de 0-1 produceerde. Bentley Addai maakte er in de 22e minuut 0-2 van, waarna Van der Does op slag van rust voor een comfortabele marge zorgde: 0-3.

Ook kort na de pauze was AZ trefzeker. Musabe Iliyan Abdusalam zette de 0-4 op het scorebord. Het slotakkoord was voor invaller Valentijn van Thiel. Op aangeven van Iliyan Abdusalam produceerde hij de vijfde Alkmaarse treffer.

Opstelling AZ: Jason Has; Timo van der Schaar (49. Nino Dos Santos Henriques), Dylan Nsemi (36. Ian Shaibu), Luca Boon; Jay Rosenbaum (49. Jip de Flart), Haïtem El Ghouch (57. Noah Ahannach), Hatim Elfargoussi; Dinar Ait Errami (49. Marrouane Iklil), Silvijn van der Does, Bentley Addai (36. Valentijn van Thiel), Musabe Iliyan Abdusalam (60. Addai).

Scoreverloop: 7. Van der Does 0-1, 22. Addai 0-2, 35. Van der Does 0-3, 38. Iliyan Abdusalam 0-4, 56. Van Thiel 0-5.