AZ Onder 18 in extremis langs Vitesse

23.09.2023

ARNHEM- AZ Onder 18 heeft zaterdag gewonnen van Vitesse. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld leek in blessuretijd een voorsprong uit handen te geven, maar trok in extremis toch nog aan het langste eind: 1-2.

Op sportcomplex Papendal viel de eerste goal in de 32e minuut en daarmee nam AZ de leiding. Het was Jasper Hartog die de ban brak: 0-1.

Strafschop
AZ speelde een prima wedstrijd en kreeg kansen een tweede goal te maken, maar wist de marge niet te vergroten. Vitesse bleef daardoor in de wedstrijd en nam steeds meer risico's in hun aanvalsspel. De treffer van Hartog leek lange tijd genoeg te zijn voor een overwinning, maar AZ wachtte nog een tumultueuze slotfase. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg Vitesse een strafschop en die werd benut door Senna Westerveld.

Eigen doel
Vitesse leek daarmee een punt uit het vuur te slepen, maar in extra tijd viel alsnog een goal voor AZ. Een goed uitgespeelde kans resulteerde in een strakke voorzet in het Arnhemse strafschopgebied, waar veel spelers zich bevonden. De bal belandde vervolgens via het been van Vitesse-aanvaller Stef Vullinghs in het doel. Daarmee wonnen de Alkmaarders met 1-2 in Arnhem.

Vitesse - AZ Onder 18 1-2 (0-1)

Opstelling AZ: Tristan Kuijsten; Elijah Dijkstra, Rayan Atikallah, Joeri Oud, Jeremiah Esajas (72. Jesper Zwart); Enoch Mastoras, Julian Oerip, Lev Lenssen; Jasper Hartog (89. Deacon van der Klaauw), Yoël van den Ban (46. Anthony Smits), Wassim Bouziane (72. Kasper Boogaard).

Scoreverloop: 32. Hartog 0-1, 90. Westerveld 1-1 (pen.), 90+1. Vullinghs 1-2 (e.d.).