Terug naar overzicht

AZ verslaat Sparta Rotterdam in oefenduel

AZ 1

17.04.2024

ZAANSTAD- AZ heeft woensdagmiddag op het eigen AFAS Trainingscomplex een besloten oefenduel met Sparta Rotterdam afgewerkt. De ploeg van Maarten Martens won met 4-1. Trefzeker waren Ruben van Bommel, Ibrahim Sadiq, Sven Mijnans en Myron van Brederode.

AZ begon sterk aan de wedstrijd en kwam na drie minuten al op voorsprong. Via een snelle counter kreeg Ibrahim Sadiq de bal voor het doel bij Ruben van Bommel, die met bal en al het doel inviel voor de 1-0.

Verhulst
Bij AZ stond Hobie Verhulst onder de lat als aanvoerder en hij moest in de openingsfase ook twee keer ingrijpen. Charles-Andréas Brym kwam tot twee grote kansen, maar Verhulst tikte een schot van hem op de lat en wist even later ook een kopkans van de aanvaller onschadelijk te maken. Tussendoor had Van Bommel bijna zijn tweede gemaakt, maar na een goede actie schoot hij over.

Sadiq
De spits van dienst was Sadiq, die afgelopen weekend nog zijn eerste Eredivisie-goal maakte en ook tegen Sparta trefzeker was. Mijnans vond de Ghanees en die haalde snoeihard via de onderkant van de lat uit voor de 2-0. Diezelfde Mijnans kwam in de eerste helft ook nog tot een grote kans na een goede pass van Tiago Dantas, maar hij wist oog in oog met Youri Schoonderwaldt niet te scoren. Met 2-0 gingen we rusten.

Tweede helft
Via Camiel Neghli kwam Sparta Rotterdam direct na de rust terug in de wedstrijd. Hij schoot raak in de korte hoek. Er volgde een fase waarin weinig echte kansen te noteren vielen, maar in de 68e minuut greep Rome-Jayden Owusu-Oduro sterk in op een kans van Hamza el Dahri. Een minuut later sloeg AZ toe. Mijnans schoot de bal heel fraai binnen in de verre hoek voor de 3-1.

Slotfase
Na de 3-1 kreeg AZ nog een aantal grote kansen op meer. Myron van Brederode speelde de bal op de opgestoomde Mees de Wit, maar de linksback stuitte op Schoonderwaldt. Ook de back aan de andere kant, Kasius was ingevallen, kreeg de bal niet langs de doelman. Met een heerlijke actie nam Van Brederode in de 80e minuut vervolgens het slotakkoord voor zijn rekening. De aanvaller draaide weg bij zijn man en schoot laag in de hoek raak. In de allerlaatste minuut kopte Sparta's Aymane Bais uit een corner op de paal, waardoor het bij 4-1 bleef.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
AZ - Sparta Rotterdam 4-1 (2-1)
Oefenwedstrijd

Opstelling AZ: Hobie Verhulst (46. Rome-Jayden Owusu-Oduro); Mees de Wit, Alexandre Penetra (70. Denso Kasius), Riechedly Bazoer (46. Wouter Goes), David Møller Wolfe (46. Maxim Dekker); Tiago Dantas (46. Dani de Wit), Kristijan Belić, Myron van Brederode; Sven Mijnans (70. Tiago Dantas), Ibrahim Sadiq (80. Ernest Poku), Ruben van Bommel.

Opstelling Sparta Rotterdam: Youri Schoonderwaldt; Sergi Rosanas, Rick Meissen, Tijs Velthuis, Django Warmerdam (46. Jay den Haan); Jonathan de Guzmán (46. Ayoni Santos), Camiel Neghli (73. Delano Vianello), Dylan van Wageningen (46. Aymane Bais); Charles-Andreas Brym, Hamza el Dahri, Rayvien Rosario.

Scoreverloop: 3. Van Bommel 1-0, 24. Sadiq 2-0, 48. Neghli 2-1, 70. Mijnans 3-1, 79. Van Brederode 4-1.
Gele kaarten: Meissen (Sparta), Kristijan Belić (AZ).