AZ Jeugd: Ruime zeges Onder 17 & Onder 15, Onder 14 wint KNVB Beker

04.05.2024

ZAANSTAD- De AZ Jeugdopleiding kende een speelronde met wisselende resultaten. Zo won AZ Onder 14 de KNVB Beker na een overwinning op Excelsior, terwijl AZ Onder 17 en AZ Onder 15 ruime zeges boekten in hun uitwedstrijden tegen respectievelijk FC Volendam en Feyenoord. Aan de andere kant leed de Onder 18 een nederlaag in Rotterdam.

Feyenoord - AZ Onder 18 | 3-2 (0-0)
AZ Onder 18 leed zaterdagmiddag een nipte nederlaag tegen Feyenoord. Op Sportpark Varkenoord slaagden de Alkmaarders erin tweemaal op voorsprong te komen, maar na een late gelijkmaker en een doelpunt diep in blessuretijd, eindigde het duel in 3-2.

In Rotterdam was het lang wachten op doelpunten. Aan het begin van de tweede helft was het AZ dat de leiding nam. Aanvoerder Julian Oerip opende de score namens de Alkmaarders. Aan de andere kant van het veld werd het na 73 minuten spelen 1-1 door een doelpunt van Feyenoord-spits Kelvin Neijenhuis.

De gelijkmaker bracht de bezoekers echter niet van hun stuk en het antwoord volgde slechts drie minuten later. Middenvelder Oerip was opnieuw trefzeker en schoot AZ voor de tweede keer op voorsprong. Tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg echter weer terug in de wedstrijd met een goal van Djomar Giersthove: 2-2. In de slotminuten van de extra tijd was het opnieuw raak voor Giersthove en zo werd het 3-2

Opstelling AZ: Kiyani Zeggen; Jesper Zwart (60. Kiani Inge), Joeri Oud, Mathijs Menu, Jeremiah Esajas; Kasper Boogaard, Julian Oerip, Lev Lenssen; Anthony Smits (60. Melle Roede), Gabriel Jongens (60. Tómas Johannessen), Wassim Bouziane (60. Deacon  van der Klauw).

Scoreverloop: 55. Oerip 0-1, 73. Neijenhuis 1-1, 76. Oerip 1-2, 80. Giesthove 2-2, 90+4. Giesthove 3-2.

FC Volendam - AZ Onder 17 | 0-6 (0-3)
AZ Onder 17 versloeg vrijdagmiddag FC Volendam met ruime cijfers. In het Kras Stadion kwam de ploeg van trainer Tim Roest al na 45 minuten spelen op 0-3. In de tweede helft voegden de Alkmaarders daar nog drie goals aan toe, wat resulteerde in een 0-6 overwinning in Volendam.

Na iets minder dan een kwartier spelen kwam de openingstreffer op naam van AZ-spits Thom Steenbergen. Nog geen vijf minuten later werd de voorsprong verdubbeld door een doelpunt van Tycho de Wit, op aangeven van Finn Larooi: 0-2. Vlak voor rust werd het zelfs 0-3, toen IJslander Tómas Johannessen scoorde na een pass van vleugelverdediger Saviola Saffoe

In de tweede helft gingen de Alkmaarders verder waar ze gebleven waren en was ook Hessel de Wit trefzeker: 0-4. Even later bereikte Melle Roede zijn ploeggenoot Johannessen, die vervolgens opnieuw het net wist te vinden en de score op 0-5 bracht. Net als Johannessen scoorde ook Tycho de Wit zijn tweede doelpunt van de middag, waardoor de confrontatie eindigde in 0-6.

Opstelling AZ: Christian Gaander; Kiani Inge (64. Julian van Rijsdam), Iain de Jongh, Finn Larooi (64. Kenzo Riedewald), Saviola Saffoe (64. Nigel Fraenk); Elias Hazir (64. Sieb Jongens / 76. Kiani Inge), Hessel de Wit, Tómas Johannessen; Tycho de Wit, Thom Steenbergen, Melle Roede (64. Mees Adrichem).

Scoreverloop: 13. Steenbergen 0-1, 18. T. de Wit 0-2, 45. Johannessen 0-3, 48. H. de Wit 0-4, 55. Johannessen 0-5, 60. T. de Wit 0-6.

Feyenoord - AZ Onder 15 | 1-4 (0-3)
AZ Onder 15 boekte zaterdagmiddag een ruime overwinning op Feyenoord. De ploeg van trainer Sander Veraart kwam al vroeg op 0-1 en bouwde de voorsprong in de eerste helft uit tot 0-3. In de tweede helft kwamen beide ploegen nog eenmaal tot scoren, wat leidde tot een 1-4 overwinning voor de ploeg uit Alkmaar.

Op Sportpark Varkenoord openden de bezoekers al na zeven minuten de score. Op aangeven van Aebe Morel, was het Jahmael Ampofo die de 0-1 voor zijn rekening nam. Even later verdubbelde AZ de voorsprong via buitenspeler Nuur Mahamed Ahmed: 0-2.

Nog voor het einde van de eerste helft werd het zelfs 0-3. Ampofo, eerder doelpuntenmaker, gaf ditmaal de assist, waarna Mahamed Ahmed zijn tweede doelpunt van de middag maakte. Kort na de rust deden de Rotterdammers nog iets terug waardoor het 1-3 werd, maar op aangeven van spits Donny van der Lijcke, gooide Ampofo de wedstrijd definitief in het slot en bepaalde hij de eindstand op 1-4.

Opstelling AZ: Quenten Attigah; Christian Goring, Janoa Elias (51. Job Tiebie), Aebe Morel, Lars Boer (74. Dante Blankendaal) ; Milo Kadyla, Taecke van Dam van Isselt, Amani Imhangbe (24. Cas Klop) ; Nuur Mahamed Ahmed, Donny van der Lijcke, Jahmael Ampofo (74. Ties Kemna).

Scoreverloop: 7. Ampofo 0-1, 19. Mahamed Ahmed 0-2, 34. Mahamed Ahmed 0-3, 48. Feyenoord 1-3, 68. Ampofo 1-4.

AZ Onder 14 - Excelsior | 3-2 (1-1)
AZ Onder 14 won zaterdag de KNVB Beker na een overwinning op Excelsior. Klik hier voor het volledige verslag.

Tekst: AZ Media / Max Ledentu