Terug naar overzicht

AZ Onder 18 speelt gelijk tegen FC Utrecht

Jeugdopleiding

20.04.2024

ZAANSTAD- AZ Onder 18 en FC Utrecht kwamen zaterdagmiddag niet tot scoren. Ondanks een aantal grote kansen voor beide ploegen bleef het bij 0-0 op het AFAS Trainingscomplex.

AZ Onder 18 had vanaf het begin van de wedstrijd veel de bal. Dat leverde in de openingsfase al een paar kansen op. Zo schoot Jesper Zwart hard in het zijnet en een poging van Kasper Boogaard vanaf randje zestien vloog naast.

Boogaard
Het was zeker niet de laatste poging van Boogaard deze wedstrijd. In de 26e minuut probeerde hij het nog een keer. Doelman Mees Eppink had moeite met het schot, maar in tweede instantie pakte hij de bal. Vlak voor de rust had Yoël van den Ban de openingstreffer op zijn schoen na een goede voorzet van Elijah Dijkstra, maar de spits schoot vanuit kansrijke positie over. Met 0-0 zochten beide teams de kleedkamer op.

Ander spelbeeld
Aan het begin van de tweede helft veranderde het spelbeeld een beetje. FC Utrecht, dat nog niks had laten zien, kwam er plots een aantal keer heel gevaarlijk uit. Zois Karargyris kwam oog in oog met Tristan Kuijsten, maar in de korte hoek redde de doelman goed. Ook twee minuten later kwam Kuijsten als winnaar uit de strijd, nadat Hylke van der Mast tot een schot kwam uit een goede variant op een vrije trap.

Kansen
Karargyris zou nog een enorme schietkans krijgen nadat hij de bal ontving net buiten de zestien. De spits had veel ruimte, maar schoot over. Daarop nam AZ het initiatief weer in eigen handen. Dijkstra kapte naar binnen en haalde uit, maar zijn schot werd gekraakt. Een vrije trap van Julian Oerip werd overgetikt door Eppink en ook een poging van Boogaard ging over het doel heen. Richting het einde van de wedstrijd dook AZ een aantal keer gevaarlijk voor het doel van FC Utrecht op, maar er zou vandaag niet gescoord worden. Met de brilstand nog op het scorebord werd er afgefloten.